ČEKAJU ODLUKU NO: Radnici Aluminija poručuju kako su spremni izaći na ulice kako bi izborili svoja prava

0
4
Radnici „Aluminija“, njih nešto više od 350, zajedno s nekolicinom bivših koji su ljetos proglašeni tehnološkim viškom, okupili su se jutros pred ulazom u ovaj nekadašnji gigant, gdje mirno prosvjeduju.

Na ovaj čin su se odlučili zbog sjednice Nadzornog odbora, koja je u tijeku, a na kojoj bi se trebala donijeti odluka o prihvaćanju nove, korigirane ponude izraelsko-kineskog konzorcija.

Radnici „Aluminija“ traže da se nova ponuda prihvati, jer, kako su poručili, ne žele ići na biro.

– Ako u toj ponudi, kako smo dobili informacije, nema zahtjeva za subvencioniranje električne energije i ako je to jedina ponuda, onda bi trebala biti prihvaćena. Jer mi ne želimo da se tvornica ugasi u potpunosti i zaključa – kazala je Tanja Jovanović, jedna od radnica.

Podsjetila je na to da su u Vladi FBiH prethodnu ponudu ovog konzorcija odbili upravo zbog zahtjeva za subvencioniranje električne energije.

– Sada toga nema i u prvoj fazi bi se pokrenula ljevaonica. Mi želimo raditi, jer tržište rada je neumoljivo i ne možemo očekivati da ćemo naći drugi posao. Ako se ne prihvati ova ponuda, mi izlazimo na ulice – rekla je ona.

Nova ponuda, kako se čulo među radnicima, predviđa ulaganje u iznosu od tri milijuna KM i posao za 180 radnika u prvoj fazi koji bi imali plaće 1.500 KM. Radnici će ostati u krugu poduzeća sve dok ne bude okončana sjednica Nadzornog odbora, prenosi Avaz.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara