Gafovi umjesto ozbiljne strategije – žrtvuje li vrh HDZ-a aktualnu predsjednicu?

Vrijeme:2 min, 21 sec
Nije nikakva tajna da vrh HDZ-a na čelu sa Andrejom Plenkovićem mjesecima istrajava na strategiji napada na Miroslava Škoru, čemu se u startu javno usprotivio Davor Ivo Stier.

 

U tom kontekstu svakako je i jučerašnja “živopisna” izjava predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a, Gordana Jandrokovića, koji je  za “RTL-u Danas” kazao kako  “Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Ivo Josipović i Mesić”, te da postoji “koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika”.

Jandrokovićevu tvrdnju demantirao je osobno Ivo Josipović, navodeći da je riječ o triku u Bujančevom stilu.

-Mislim da gospodin predsjednik Sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Trik Jandrokovića je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji, rekao je Josipović.

Gafovi umjesto ozbiljne strategije

Izvor iz vrha HDZ-a, koga smo zamolili za komentar Josipovićeve i Jandrokovićeve izjave, tvrdi da se tu nema što previše kazati.

– Kad se u krugu u kome sjedi i bivši šef kabineta Stjepana Mesića osmisli spin kako je Škoro navodno osoba od povjerenja Stjepana Mesića i Ive Josipovića tu se nema što komentirati. Bojim se da pojedinci u vrhu HDZ-a aktualnu predsjednicu i predsjedničku kandidatkinju HDZ-a guraju na put bez povratka. Zašto – znaju oni sami – ističe naš sugovornik.

Navodi kako se u vrhu HDZ-a očito nisu bavili previše predsjedničkim izborima, nego se svemu pristupilo stihijski, što u samoj završnici stvara dodatnu nervozu.

– Osobno mjesecima ne vidim nikakvog ozbiljnijeg pokušaja da se zaustavi pad rejtinga Kolinde Grabar Kitarović koji traje više od godinu dana. Redanje gafova jednog za drugim i taktički pokušaji napada na protukandidate, bez bilo kakve programske vizije i izbjegavanja sučeljavanja s protukandidatima najbolji su pokazatelj da se trend daljeg pada neće zaustaviti niti u nekoliko narednih dana. Može biti samo gore, navodi naš sugovornik.

Stier: Naš je protukandidat Zoran Milanović

Iako se dugo spekuliralo da će bivši ministar vanjskih poslova i aktualni saborski zastupnik Davor Ivo Stier biti u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, Stier je to u startu demantirao te pojasnio kako nema namjeru napadati Miroslava Škoru.

-Podržat ću Kolindu Grabar-Kitarović i pomoći, ali neću sudjelovati u stožeru. Ne pada mi na pamet napadati Miroslava Škoru. Naš je protukandidat Zoran Milanović, a ne Škoro, pojasnio je tom prigodom Stier, nakon čega su krenuli medijski udari na njega iz vrha HDZ-a.

 

J. Zdunić/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)