‘Modrima’ ni rušenje Cityja ne garantira osminu finala LP-a

Vrijeme:1 min, 30 sec

Uoči 90 posljednjih minuta grupne faze Lige prvaka najvažnija vijest glasi: Dinamo još ima šanse za osminu finala Lige prvaka. Da bi se to ostvarilo, prvi je uvjet da večeras (18.55, HRT 2) padne bogati Manchester City.

Englezi su potvrdili prvo mjesto i mnogi su se navijači nadali da će Pep Guardiola u Zagreb dovesti rezervnu momčad. Međutim, to neće biti slučaj, izuzev Stonesa, Aguera, Fernandinha i Davida Silve Španjolac će na dispoziciji imati najjaču momčad, pišu 24sata.hr

Ako Dinamo pobijedi

Stoga bi se Dinamova pobjeda mogla tretirati malim čudom, no ni ona ne bi jamčila osminu finala Lige prvaka. Za to bi se trebalo poklopiti i da Šahtar kod kuće ne pobijedi Atalantu.

Dakle, u slučaju pobjeda Dinama nad Cityjem i Šahtara nad Atalantom Modri bi izborili proljeće u Europskoj ligi. A pobjeda nad Guardiolinom družinom uz bilo koji drugi ishod u Harkivu Dinamo bi odveo u osminu finala LP-a.

Ako Dinamo remizira

U tom slučaju osmina finala Lige prvaka ostala bi san, ali bi Dinamo izborio proljeće u Europskoj ligi ako Atalanta ne bi pobijedila u Ukrajini.

Pobjednik tog dvoboja pridružio bi se Cityju u drugom krugu LP, a u slučaju remija Šahtar bi ostao ispred Dinama.

Remi Dinama i Cityja i pobjeda Atalante u Harkivu gurnula bi Dinamo na začelje zbog međusobno lošijeg omjera sa Šahtarom.

Ako Dinamo izgubi

U tom slučaju treba navijati za Šahtar u posljednjem kolu jer pobjeda Ukrajinaca nad Atalantom u Harkivu odvela bi Dinamo dalje u Europsku ligu.

I remi u Harkivu bio bi dovoljan jer “plavi” su u međusobnim susretima bolji od Atalante.

Jedini rezultat koji Dinamu ne bi odgovarao jest pobjeda Talijana.

Pa nek’ se vrati ta sreća, koja je okrenula leđa s tri vratnice u dvije utakmice sa Šahtarom…

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori