Migranti još uvijek na Vučjaku, ali počeli prihvaćati ponuđene obroke

Vrijeme:1 min, 3 sec

Najavljeno izmještanje migranata iz privremenog kampa na Vučjaku još uvijek nije počelo, a nema ni službenih informacija kada će ovi ljudi biti transportirani u prihvatne centre Ušivak i Salakovac.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (MUP USŽ) potvrđeno je kako do jutros nije stigao zahtjev za podršku ovdašnjih policijskih snaga.

– Još uvijek nismo dobili nikakav zahtjev ili naredbu. Pretpostavljamo da ćemo naići na određeni otpor migranata, koji se ne žele vraćati u Sarajevo ili negdje drugo. Međutim, svima nama u Bosni i Hercegovini je u interesu da riješimo problem Vučjaka i okončamo ovu višemjesečnu sramotu – rekao je ministar unutarnjih poslova USŽ Nermin Kljajić.

Migranti smješteni na Vučjaku, od subote ponovo prihvaćaju ponuđene tople obroke od gradske i županijske organizacije Crvenog križa.

– Suprotstavili su se manjoj grupi migranata koja nije bila za prihvaćanje hrane, tako da smo im ponovo osigurali i podijelili tople obroke. Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao i pomagati pripadnicima MUP-a USŽ, sve dok se ovaj kamp konačno ne zatvori – riječi su Selama Midžića iz Crvenog križa Grada Bihaća.

Iako još uvijek nije sve spremno za najavljeno izmještanje migranata s Vučjaka u prihvatne centre van područja USŽ, u Bihaću se ipak očekuje da će se to vrlo brzo dogoditi.

 

Fena/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)