Grabar-Kitarović: SNV bi se trebao pokloniti hrvatskim braniteljima; Obišla sam više škola od Vrdoljaka

Vrijeme:1 min, 33 sec

 Radio Mileva?

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje u petak u Dubrovniku na proslavi Dana dubrovačkih branitelja.

“Sjećamo se svi kada je Sveti Nikola u Dubrovniku umjesto poklonima u čizmicama osvanuo teškim napadom. Taj je napad osvijestio u međunarodnoj zajednici da je ono što se događa u Hrvatskoj rat i agresija, i tada su se počeli KGK JaHmijenjati pogledi na Hrvatsku i na ono što su nam branitelji omogućili”, kazala je predsjednica i dodala da je u Dubrovnik došla kao predsjednica i vrhovna zapovjednica vojske.

Na pitanje o njezinoj izjavi da bi Milanu Bandiću, završi li u zatvoru, nosila kolače, te pitanje bi li ga pomilovala ako bi završio u zatvoru, novinare je pitala jesu li ozbiljni.

“Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva? Rekla sam da je svaka osoba u državi nevina dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnim postupkom, i da ću se boriti ne samo za Bandića nego za sve građane dok im se ne dokaže krivnja”, rekla je predsjednica.

Grabar-Kitarović je komentirala i ćirilične plakate koje je postavilo Srpsko narodno vijeće.

“SNV bi se trebao duboko pokloniti hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku i omogućili demokraciju i to da svatko ima pravo reći što hoće, da imamo slobodu mišljenja i govora… Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se dobro razumijemo, čast iznimkama”, kazala je predsjednica.

Na Vrdoljakov komentar da bi bolje bilo da kolače donese u školu i upozna se sa reformskim procesima kazala je kako je ona obišla više škola nego on.

“Obišla sam puno škola, više nego on. Pokrenula sam projekt Hrvatska čita, jer sam znala uočiti gdje postoji problem. Ministrici obrazovanja koja je stupila na dužnost odgovornost ne počinje od početka službene reforme. Svi moramo raditi najbolje što možemo. Ako su PISA rezultati gori znači da nešto ne štima s kurikulumom”, odgovorila je predsjednica, prenosi N1.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)