PRIOPĆENJE: Klub hrvatskih zastupnika: Ministrica Borovac uznemiruje stanovnike HNŽ-a

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 12 sec
Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) upozorava kako se u rješavanju migrantske krize ne smiju poduzimati jednostrani potezi bez mišljenja i stava lokalne zajednice i Skupštine HNŽ-a.

 

U priopćenju za javnost Kluba hrvatskih zastupnika navodi se kako ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac na odlasku “daje izjave koje potvrđuju paušalan rad te uznemiravaju stanovnike HNŽ-a”.

“Ministrica Borovac svojim aktivnostima trebala bi dati dio rješenja, no s porukama koje šalje u stvarnosti postaje novi dio ukupnog problema s nezakonitim migracijama. U potpunosti je zanemarena aktivnost sustavne pripreme BiH i koordinacije relevantnih institucija za prihvat nezakonitih migranata, pitanja smještaja i skrbi, a posebice humanitarnog nadzora maloljetnih osoba bez pratnje u privremenim kampovima uz asistenciju centara za socijalni rad”, stoji u priopćenju.

Rezultati takvog rada, dodaje se, dobri su koliko i uvjeti u kampu Vučjak i sigurnosno stanje u Bihaću.

“Skupština HNŽ-a, odnosno Klub hrvatskih zastupnika, kao i nekoliko drugih županijskih skupština u FBIH, protivi se ovakvim potezima odlazećih ministara koji očito svojim potezima stvaraju još veće probleme s posljedicom stvaranja problema i u drugim županijama kakve već mjesecima imamo na području Unsko-sanske županije”, poručili su iz Kluba hrvatskih zastupnika Skupštine HNŽ-a.

Na kraju priopćenja navodi se kako se bez rasprave lokalne zajednice te bez mišljenja i stava Skupštine HNŽ-a “ne mogu i ne smiju raditi jednostrani poteze i odluke, bez ikakve koordinacije”.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.