Lukaku: Najgluplja naslovnica koju sam vidio u karijeri

Vrijeme:1 min, 32 sec

Nakon što je predstavnik Romelua Lukakua osudio jutrošnju naslovnicu Corriere dello Sporta koji sutrašnji derbi Intera i Rome najavljuje velikim naslovom “Crni petak”, uz fotografije Lukakua i još jednog tamnoputog igrača Rome Chrisa Smallinga, sada je i Lukaku odgovorio objavom na Instagramu.

“Umjesto da se fokusira na borbu između dvije odlične momčadi, Corriere dello Sport je izašao s najglupljom naslovnicom koju sam vidio u karijeri. Vi nastavljate poticati negativnost i rasizam umjesto da pričate o odličnoj utakmici koja će se odigrati na San Siru između dva velika kluba. Edukacija je ključ. Vi u Corriere dello Sportu bi trebali raditi bolji posao. Hvala svim navijačima i ostalim novinarima na potpori. Idemo se svi veseliti sutrašnjoj utakmici. Forza Inter”, napisao je Lukaku.

“Sve ću ih tužiti”

S druge strane, glavni urednik spomenutog lista Ivan Zazzaroni pokušao se obraniti i usput zaprijetio tužbama onima koji ga se usude nazvati rasistom.

“Ovdje se radi o jeftinim indicijama. Ako razmišljate lijepo barem jednom dnevno, nećete morati ići doktoru. Ovih su dana internet preplavili desničarsko nastrojeni ljudi koji identificiraju rasiste pa s nekoliko komentara pokušavaju izbrisati mrlju sa sebe. “Crni petak”, za one koji žele i mogu razumjeti, pohvala je različitosti, ponos različitosti. Ako to ne razumijete, to je zato što za to niste sposobni. Nevin naslov, savršeno argumentiran, autora Roberta Perronea, pretvoren je u otrov od onih koji imaju otrov u sebi.”

Odgovorio je i klubovima poput Milana, Intera, Rome i Fiorentine koji su putem društvenih mreža osudili njegovu naslovnicu.

“Sve te talijanske klubove može biti sram. Kroz tvit su nas okrivili i to kako? Samo na engleskom, kako bi izazvali dobre reakcije u inozemstvu. Borba protiv rasizma je ozbiljna stvar. Ovakva optužba je samo lažni moralizam kako bi se dobio prvak antirasizma. Ako se usude optužiti me za rasizam, sve ću ih tužiti.”

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)