Utemeljena Udruga veterana Vojne policije DR HVO-a Hercegovina-Mostar

Vrijeme:1 min, 18 sec

Udruga veterana Vojne policije HVO-a
Domovinskog rata Hercegovina-Mostar
U Mostaru, 05. prosinca 2019.

Utemeljena Udruga veterana postrojbi Vojne policije HVO-a Domovinskog rata

Na prijedlog Inicijativnog odbora, više od dvjesto bivših branitelja, pripadnika postrojbi Vojne policije HVO-a iz Domovinskog rata, nazočilo je Skupštini na kojoj je utemeljena Udruga veterana Vojne policije HVO-a Domovinskog rata Hercegovina-Mostar.

Definirane su smjernice i djelatnosti Udruge, koje za cilj imaju promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštitu prava bivših pripadnika postrojbi Vojne policije, dostojanstveno obilježavanje i sjećanje na žrtve stradanja, ranjene, poginule i nestale, ali i na pobjede, uspjehe i herojska djela pripadnika Vojne policije, te očuvanje tradicije i identiteta.

Na Skupštini je odabrano Predsjedništvo Udruge, Nadzorni odbor i Sud časti. Većinom glasova za predjednika Udruge imenovan je Miljenko Raič. Nadzornim odborom će predsjedati Žarko Jurić, a na čelu Suda časti bit će Ivan Knezović.

U obraćanju nazočnima imenovani predsjednik se zahvalio na povjerenju, ali istaknuo i veliku obvezu i odgovornost predstavljati članove i realizirati ciljeve Udruge. „Želim da ova Udruga bude vaš drugi dom, mjesto tople riječi i radosnih susreta, putokaz ostvarenju prava koje zaslužujete, ali i mjesto sjećanja i ponosa na naše vrijeme provedeno u postrojbama Vojne policije“, istaknuo je predsjednik.

Rad Skupštine su svojom nazočnošću podržali i uveličali predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, predstavnici udruga Vojne policije Središnja Bosna, Posavina, Herceg-bosanske županije i zajednica udruga postrojbi Vojne policije Hrvatske vojske iz Republike Hrvatske.

S poštovanjem,
Predsjedništvo Udruge

 

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.