KAO DA JE SJEDIO NA UŠIMA: Genjac ponovno pozvao HDZ BiH da imenuje predsjednika Federacije

Vrijeme:56 sec

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Halid Genjac kazao je danas da je imenovanje Zorana Tegeltije za novog predsjedatelja Vijeća ministara BiH otvorilo pretpostavke da se vrlo brzo dobije kompletan saziv Vijeća ministara.

Izrazio je očekivanje da će nakon ovoga HDZ BiH pristupiti imenovanju predsjednika Federacije što je osnovni preduvjet za imenovanje novog saziva Federalne vlade.

Potvrdio je da SDA ima spremnog kandidata za potpredsjednika Federacije BiH, a i drugi uvjeti su ispunjeni zbog čega se očekuje da bez ikakvih drugih nepotrebnih, kako je kazao, uvjetovanja koja nemaju veze s Vladom Federacije, HDZ predloži predsjednika tog entiteta.

Podsjećamo, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, u utorak je na Kupresu komentirao zahtjev SDA upućen stranci kojoj je na čelu da predloži kandidata za predsjednika Federacije BiH kako bi se paralelno formirala i izvršna vlast u FBiH.

– To je tema o kojoj razgovaramo. Potrebno je da najprije restruktuiramo Vladu FBiH, gdje imamo dva neustavna ministarstva, zatim da riješimo pitanje Ministarstva branitelja i pitanje izmjena Izbornog zakona. Vjerujem da to možemo riješiti u naredna dva- tri mjeseca, kazao je Čović.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori