PARLAMENT BiH ĆE PROFUNKCIONIRATI: Čović sazvao sjednicu Kolegija Doma naroda PS BiH

Vrijeme:52 sec

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović zakazao je za srijedu sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH, a kojeg pored predsjedatelja čine i njegova dva zamjenika Nikola Špirić i Bakir Izetbegović.

S obzirom na to da su izaslanici SNSD-a, a nakon njih i izaslanici iz reda HDZ-a BiH dostavili imena svojih članova komisija, Čoviću je otvoren put da na dnevni red sjednice Kolegija stavi i točku koja glasi “Utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH”, prenosi Klix.ba.

Pred državnim zakonodavcima ostaje još formirati zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH i popuniti izaslanstva tijela zakonodavne vlasti. Zbog neimenovanja članova izaslanstva Parlamentarna skupština BiH već izvjesno vrijeme nema svoje predstavnike u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Čović je na dnevni red stavio i određivanje nadležne komisije za razmatranje izaslaničkih inicijativa Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje izvješća o izvršenju Proračuna institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za razdoblje siječanj-svibanj 2019. godine.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori