ZASTUPNICA U EUROPSKOM PARLAMENTU: Željana Zovko i Manfred Weber u Sjevernoj Makedoniji: „Želimo izraziti potporu europskoj perspektivi regije“

Vrijeme:51 sec
Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u utorak, 3. prosinca boravit će u Skopju, Sjeverna Makedonija, kako bi zajedno s Manfredom Weberom, predsjednikom Kluba Europske pučke stranke (EPP) potvrdila obvezanost Kluba EPP-a na vjerodostojnu europsku perspektivu za zemlje u regiji.

Zovko će se u tijeku ovog posjeta susresti s predsjednikom i premijerom Sjeverne Makedonije i s predsjednikom VMRO-DPMNE-a, stranke članice EPP-a. Također će sudjelovati na događaju u organizaciji zaklade Konrad Adenauer na temu aktualne situacije u ovoj zemlji.

Zastupnica Zovko je kao zamjenica koordinatora EPP-a u Odboru za vanjske poslove snažno angažirana na temama  odnosa Europe sa zemljama Zapadnog Balkana i njihovom putu prema članstvu u EU-u.

Nakon što je Vijeće odbilo otvoriti pregovore o pristupu sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, Zovko je bila pregovarateljica za rezoluciju Europskog parlamenta, kojom je izraženo duboko razočarenje ovakvom odlukom i naglašeno da je time propuštena prilila za poboljšanje mira i stabilnosti, stoji u priopćenju EPP-a.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori