Potvrđeno:Ubojica iz Londona član je Islamske države

Vrijeme:54 sec

Islamska država (IS) potvrdila je da je napad nožem u Londonu, u kojem su jučer ubijene dvije osobe, izvršio njen borac, izvijestila je propagandna agencija te islamističke organizacije Amaq, prenosi HINA.

“Počinitelj jučerašnjeg napada u Londonu borac je IS-a”, a počinio ga je “kao odgovor na pozive da se napada stanovnike zemalja međunarodne koalicije” protiv IS-a, piše Amaq u priopćenju. Islamska država nije dala nikakav dokaz koji bi potvrdio njene tvrdnje.

Britanska policija je ustrijelila muškarca Usmana Khana koji je nosio lažni neprobojni prsluk i koji je nasmrt izbo nožem dvije, a ranio tri osobe prije nego što su ga svladali prolaznici.

Britanske vlasti su ocijenile da je riječ o terorističkom napadu. Napadač identificiran kao Usman Khan bivši je zatvorenik osuđen za terorizam. Prema pisanju nekih novina, nakon uvjetnog puštanja iz zatvora nosio je elektroničku narukvicu.

Godine 2012. osuđen je na 16 godina zatvora zbog pripadnosti skupini koja je željela počiniti bombaški napad na londonsku burzu.

Policija je za sada uspjela identificirati jednu žrtvu, a riječ je o 25-godišnjem Jacku Merrittu.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)