Poziv na izvanrednu konferenciju – kaznena prijava protiv ratnih zločinaca koji su ubili Bernardicu i Martinu Štefančić

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Pozivamo vas na izvanrednu konferenciju za medije koja će se održati u Vukovaru, konferencijska dvorana hotela Lav, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 18, sutra u petak 29. studenog s početkom u 12:05 sati. Organizatori izvanredne konferencije su Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar sa obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara

Tema konferencije:

Podnošenje  kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina koji su 20/21.03.1992 godine ubili Bernardicu Štefančić (52), Martinu Štefančić (4)  i teško smrtno ranili Željka Štefančića (32), samo zato sto su bili Hrvati.

Na konferenciji će se prvi puta iznijeti detalji i dokazi ovog ratnog zločina za kojeg u Hrvatskoj nije nikada službeno pokrenuta istraga. Način i izvršenje događaja prezentirat će suspendirani istražitelj i član Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata gospodin Nikola Kajkić. Također će  na konferenciji biti objavljene fotografije i dokumenti koje će  javnost imati priliku prvi puta vidjeti. Ovu kaznenu prijavu podnosimo iz razloga jer ovaj zločin nikada nije prijavljen od strane hrvatskih institucija, a samim tim niti procesuiran, nisu znali tko ga je počinio nego je sve otkriveno tek našim angažmanom i istragom.

S poštovanjem,

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)