Dodik o NATO-u: Nema aktiviranja MAP-a

Vrijeme:2 min, 4 sec

Zahvalan sam i partnerima iz bošnjačke političke elite, koji su i prije ovog dokumenta ukazali na to da ako nema volje Srba, neće biti ni članstva. Potrebna je nova odluka, kazao je Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, kazao je danas da je zahvalan partnerima iz bošnjačke političke elite, koji su i prije ovog dokumenta ukazali na to da ako nema volje Srba, neće biti ni članstva Bosne i Hercegovine u NATO-u. Rekao je da dogovor iz Predsjedništva ne znači aktivaciju MAP-a, prenosi N1.

On je kazao da se o ovom dokumentu može razgovarati tek nakon što bude formirano novo Vijeće ministara. ”Ono što smo mi danas uradili i treba to reći, jeste da smo se dogovorili da s koalicionim partnerima pripremimo kompletnu, cjelovitu i opsežnu informaciju vezano za sustav obrane. I da o tome obavijestimo Narodnu skupštinu. Taj dokument nije aktivan, aktivira se od trenutka kad se izabere Vijeće ministara. Tek onda možemo razgovarati o njemu. Za razgovore koje smo imali, opredjeljujuća činjenica bila da je ranije izrađen dokument ANP-a od 150 stranica. Tamo je bilo predviđena i reforma policije.

Kvalitetna činjenica, zahvalan sam i partnerima iz bošnjačke političke elite, koji su i prije ovog dokumenta ukazali na to da ako nema volje Srba, neće biti ni članstva. Potrebna je nova odluka. O tome treba razgovarati kad to bude valjano i javno dostupno. Tada ćemo dostaviti cjelovit uvid u sve i to kao dokaz činjenice da Plan reformi nije suprotan našoj politici vojne neutralnosti”, rekao je Milorad Dodik.

Govorio je i dobroj financijskoj poziciji u kojoj se RS nalazi. ”Moram da obavijestim javnost da RS neće biti u deficitu i izvršava sve svoje obveze i neće biti ugroženo pitanje financiranja likvidnosti u idućoj godini. Suradnja sa Srbijom teče u očekivanoj dinamici. Primarno, u idućim mjesecima radimo na implementaciji politike plaća, reformskim zakonima u obrazovanju na pitanju investicija, Republika Srpska će u idućoj godini biti novo gradilište”, naglasio je on.

Proširena sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata bit će održana danas u Banjaluci. Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedatelja ministara Vijeća ministara BiH.

 

Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori