NITKO NIJE PREUZEO ODGOVORNOST: U napadu autobombom u pograničnom sirijskom gradu ubijeno devet ljudi

0

Najmanje devet ljudi, među kojima četvero civila, ubijeno je u subotu u eksploziji autobombe u sirijskom gradu u blizini turske granice, priopćila je ratna nadzorna skupina.

Još 22 osobe su ranjene u eksploziji u sjeveroistočnom gradu Tal Abyad, koji kontroliraju turske snage i njima saveznički sirijski pobunjenici, priopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, posljednju u nizu napada na sirijske gradove otkako su turske snage pokrenule ofenzivu na sjeveru Sirije u prošlom mjesecu.

Pobunjenici u turskom savezništvu okrivili su za napad kurdske Jedinice narodne zaštite (YPG), koje Turska smatra teroristima povezanim sa separatističkim pobunjenicima protiv kojih se bori na vlastitoj teritoriji.

– Današnja eksplozija nosi sve oznake YPG. Na njihov tipičan način, automobil nakrcan eksplozivom postavljen je na glavnu ulicu i raznesen je na daljinsko upravljanje – izjavio je zapovjednik milicije Narodna vojska za dpa.

Turska i njeni saveznički sirijski pobunjenici osvojili su Tal Abyad i okolne regije nakon pokretanja vojne ofenzive na sjeveroistoku Sirije 9. lipnja protiv kurdskih milicija na toj teritoriji.

Dva sporazuma o primirju, prvi sa Sjedinjenim Državama i drugi s Rusijom, doveli su do pauze u turskoj operaciji.

 

 

Fena/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara