Predstavljena knjiga aforizama „Pomet u glavu“ autora Valentina Ćorića

Vrijeme:2 min, 6 sec

Sinoć je u prepunoj velikoj dvorani hotela Brotnjo nekoliko stotina Brotnjaka i posjetitelja iz cijele Hercegovine nazočilo predstavljanju knjige aforizama „Pomet u glavu – Kroz ključanicu se bolje, nego kroz otvorena vrata vidi“ autora Valentina Ćorića.

Knjiga aforizama Pomet u glavu svjetlo dana ugledala je 2016. godine. Objavljena je u nakladi Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova, a aforizme okupljeni u ovoj knjizi njihov autor pisao je za rubriku „Humor“ Hrvatskoga slova pod pseudonimom: Veselko Pomet. Knjiga je već ranije predstavljena u Zagrebu i Mostaru a sinoćnje predstavljanje organizirali su Hrvatsko slovo i Matica hrvatska Čitluk, te je stoga na početku predstavljanja sve nazočne pozdravio Stjepan Šešelj, urednik Hrvatskog slova.

Pozdravivši članove obitelji Ćorić, dužnosnike sa svih razina vlasti, predstavnike akademske zajednice, kao i predstavnike vjerskog, kulturnog, gospodarskog i javnog života, članove obitelji poginulih i umrlih branitelja, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostale nazočne, urednik Hrvatskog slova kazao je nekoliko riječi o nastanku knjige i njenoj vrijednosti.

Uz Stjepana Šešelja o knjizi „Pomet u glavu“, koji je ilustracijama obogatio poznati hrvatski karikaturist Nikola Listeš, sinoć su također govorili fra Šimun Šito Ćorić, publicist Ivan Šimić, novinar Darko Pavičić te sam autor Valentin Ćorić.

Autorov brat, fra Šimun Šito Ćorić okupljenima je otkrio kako je Valentin već u studentskim danima smišljao aforizme, no da ih nije zapisivao te da je oduvijek imao izraženu sposobnost pisanja i lijepog govora, zbog čega se dobro snalazio u javnim nastupima. Također, Šimun Šito Ćorić kazao je, između ostalog, da je još jedna knjiga aforizama spremna za objavljivanje, a o knjizi čije je predstavljanje sinoć napunilo veliku dvoranu hotela Brotnjo biranim riječima govorili su Ivan Šimić i Darko Pavičić.

Ivan Šimić dao je svoj osvrt na sadržaj knjige i istaknuo neke od aforizama koji su ga posebno impresionirali, dok je Darko Pavičić prepirača svoja iskustva vezana za posjete Valentinu Ćoriću u Haagu, ali je također istaknuo i veliku vrijednost knjige.

Prisjećajući se posjeta Pavičić je okupljenima ispričao kako je uvijek sa sobom imao krunicu, te je završivši ovo dojmljivo prisjećanje upravo tu krunicu darovao Valentinu Ćoriću.

Na kraju predstavljanja okupljenima se obratio i autor Valentin Ćorić, koji je ganut neočekivanom brojnošću posjetitelja uputio zahvalu svim nazočnima. Ćorić je istaknuo koliku snagu je kroz sve vrijeme crpio iz podrške, posjeta i molitvi ljudi iz Hercegovine i na poseban način se zahvalio svojoj obitelji.

Predstavljanje knjige glazbeno su obogatili fra Šimun Šito Ćorić i Frane Vugdelija, a u programu su također sudjelovale Mažoretkinje općine Čitluk i članice i članovi HKUD Brotnjo.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori