GO HDZ BiH MOSTAR: Izborna pravila za Mostar donijeti u okviru Izbornog zakona BiH

Vrijeme:1 min, 42 sec

– U proteklom razdoblju rad Gradskog odbora bio je dinamičan. Održani su sastanci pododbora gradskih područja i formiranih odjela koji djeluju pri Gradskom odboru HDZ-a BiH Mostar, te su u prvim točkama dnevnog reda međusobno podijeljene informacije i izneseni zaključci s održanih sastanaka, priopćeno je iz GO HDZ BiH Mostar, javlja HMS.

Iz mostarskog HDZ-a navode da pregovori oko izbora u Mostaru, s konkretnim učincima, traju već zadnje dvije godine.

“Članovi Pregovaračkog tima, predsjednik Slaven Zeljko i član Predsjedništva Vlatko Marinović, informirali su članove Gradskog odbora o dinamici pregovora, ali i o postojanju inicijative o promjeni Statuta Grada Mostara s druge strane pregovaračkog stola. Zaključak članova Gradskog odbora je da je prioritet izmjena izbornih pravila za Grad Mostar u okviru Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, a nakon koje će se svakako u budućnosti razgovarati o izmjeni i dopuni Statuta Grada Mostara”, priopćeno je.

Istaknuto je da je predsjedništvo navedene gradske organizacije HDZ-a BiH, između 1. i 2. redovite sjednice, posjetilo 29 temeljnih ogranaka, a u narednim danima dogovorene su posjete za još četiri temeljna ogranka.

“Predsjedništvo Gradskog odbora se prilikom posjeta upoznalo s članovima temeljnih ogranaka i predstavilo plan rada Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Uskoro se planiraju nove posjete svim temeljnim ograncima s ciljem pružanja pomoći i podrške u iniciranju i organiziranju aktivnosti koje će poboljšati uvjete života u području djelovanja ogranaka”, stoji u priopćenju.

Poručeno je i da će HDZ BiH Mostar animirati svoje članove da na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj podrže aktualnu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović.

-Predstoje predsjednički izbori u Republici Hrvatskoj. U skladu s koordinacijom sa županijske razine Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar će animirati svoje članove da ostvare svoje pravo glasa na izborima i podrže predsjedničku kandidatkinju, aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar-Kitarović, priopćeno je.

Odmah nakon sjednice Gradskog odbora, održana je i 1. proširena sjednica Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar zajedno s predsjednicima temeljnih ogranaka i njihovim suradnicima iz mjesnih zajednica, priopćeno je iz GO HDZ BiH Mostar.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)