PROVOKACIJA SDA: Herceg-Bosnu nazvali takozvanom i UZP-om, čije bi gašenje trebalo slaviti

Vrijeme:1 min, 6 sec
– Danas je godišnjica pada Vukovara, jednog od simbola strašnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na prostoru bivše Jugoslavije, priopćeno je iz SDA.

“Kao što je potrebno iskazati pijetet prema žrtvama zločina JNA u Vukovaru, potrebno je pokazati pijetet i prema žrtvama zločina tzv. «Herceg-Bosne». Umjesto toga zvaničnici HDZ BiH izabrali su da slave ratne zločince i vrijeđaju njihove žrtve”, stoji u provokativnom priopćenju SDA koja Herceg-Bosnu naziva takozvanom, pri tome zaboravljajući da je ta ista Herceg Bosna spasila BiH od urušavanja.

-Obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne predstavlja najgrublje vrijeđanje porodica ubijenih, žrtava silovanja, logora, tortura i drugih zločina koje su provodile vlasti ove paradržavne zajednice – poručuju iz SDA.

SDA podsjeća da je, kako ta bošnjačka stranka tvrdi, pravomoćnom presudom Haškog tribunala utvrđeno da je “tzv. «Herceg-Bosna» bila udruženi zločinački poduhvat, koji je imao za cilj stvaranje etnički čistog hrvatskog entiteta i njegovo ujedinjenje s Hrvatskom.”

“Službeni stav Europske unije i UN-a jeste da se presude Haškog tribunala moraju poštovati i svako suprotno postupanje je kršenje temeljnih civilizacijskih načela i vladavine prava. Temeljna civilizacijska načela podrazumijevaju slavljenje pobjeda nad zločinačkim tvorevinama, pogotovo nad onima čiji su zločini presuđeni pred međunarodnim tribunalima. Zato bi opravdano i potrebno bilo obilježavati ne dan osnivanja, nego dan gašenja paradržavnih tvorevina”, priopćeno je iz SDA.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo