POTEZ PRAVOG IZBORNIKA: Evo što je Zlatko Dalić rekao novom reprezentativcu uoči debitantskog nastupa

Vrijeme:1 min, 46 sec
Iza nas su dani sjajnih reprezentativnih premijera Dinamovih nogometaša. Prvo je sjajan debi imao Dani Olmo u dresu Španjolske, a onda Dino Perić u dresu Vatrenih. Mnogo se o stoperskom dvojcu govorilo uoči odlučne utakmice sa Slovačkom jer su morali izostati senatori Dejan Lovren i Domagoj Vida.

 

Nekako se u javnosti provlačila teza da ćemo baš u srcu obrane biti najranjiviji jer će stoperski par činiti Duje Ćaleta-Car i Dino Perić. Pogotovo se to odnosilo na Perića, kojem je to bila prva utakmica za Vatrene, a toliko bitna, važna, krucijalna. Međutim, Dino je svoj posao odradio jako, jako dobro, pišu Sportske novosti.

“Osjećao sam se super! Znate, razgovarao sam prije toga s Dominikom Livakovićem i Bornom Barišićem o njihovim iskustvima kad su debitirali. Kazali su mi da im je to bio svojevrsni stres, da je stresno i kad se igraju prijateljske utakmice. Međutim, ja nisam bio pod stresom. Znam da sam igrač koji neće dobiti deset prilika, da ću dobiti praktički jednu da pokažem jesam li ili nisam. Ipak, to mi nije smetalo. Da, utakmica je bila ogromnog uloga, u pitanju je bio plasman na Europsko prvenstvo, nismo imali dva glavna stopera. Kad tako sagledate stvari, nije bilo lako, ali sve sam to dobro podnio”, rekao je Perić.

Otkrio je i što mu je izbornik rekao uoči utakmice.

“U malo riječi izbornik mi je kazao sve što trebam obaviti. Nije na mene stavljao dodatni pritisak. Nije me na treninzima puno puta zaustavljao pa kazivao, moraš ovo, moraš ono… Rekao mi je da samo igram svoju igru, da sam zaslužio poziv, da sam već igrao velike utakmice s Dinamom, da ove reprezentativne nisu ništa drukčije. Puno mi je pomogao, kao i suigrači. Recimo, Ivan Perišić mi je nakon utakmice s Walesom davao savjete, rekao mi je da malo pogledam kako igraju Slovaci. Jer znate, kad igrate s takvim igračima kakvi su naši reprezentativci, s tim zvijezdama predvođenim Lukom Modrićem, koji je bio ‘The Best’, priča poprima drugu dimenziju. Bez obzira na to što igram na najvišoj razini u Ligi prvaka”, zaključio je.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori