HDZ BIH: Klaić: Tri ravnopravna naroda, bez mogućnosti majorizacije na bilo kojoj razini vlasti osigurat će funkcioniranje svih institucija

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Do sada smo to pokazali i bili predvodnici pozitivnih pomaka. Kako za ove tako i za sve druge procese i reforme važna je suradnja svih stranaka parlamentarne većine. Ako pokažemo međusobno poštovanje i uvažavanje, te poštujemo dogovore, uvjereni smo da će to omogućiti napredak u radu Zastupničkog doma i rješavanju onih pitanja za koja sada nemamo jednako stajalište – izjavio je Marijan Klaić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH/HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

”Uskoro će godina dana od konstituiranja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. I pored problema koje su nas pratile u radu, sada smo ušli u fazu kada možemo i trebamo normalnije funkcionirati. Nova parlamentarna većina omogućila je usvajanje niza zakona bitnih za građane Federacije BiH. Kada završe međustranačke konzultacije i dogovori, očekuje se i izbor drugog dopredsjedatelja iz reda srpskog naroda, zaključio je Klaić.

Trenutna politička kriza ima negativne refleksije na euroatlantske integracije, gospodarski razvoj, realizaciju infrastrukturnih projekata i provođenje reformskih procesa. Stranke okupljene oko HNS-a žele vjerovati da će uskoro doći do imenovanja Vijeća ministara  i otvaranja procesa ubrzane realizacije svih mjera koje su na putu euroatlantskih integracija.

Vjerujemo kako ćemo ravnopravno s partnerima u vlasti iznaći zakonska rješenja, koja će kroz izborni ciklus osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i jednakopravnost. Tri ravnopravna naroda, bez mogućnosti majorizacije na bilo kojoj razini vlasti osigurat će funkcioniranje svih institucija vlasti i brže provođenje reformi, zaključio je Marijan Klaić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH/HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)