DŽAFEROVIĆEVO LAŽIRANJE POVIJESTI: 4. korpus Armije BiH obranio Hercegovinu, borbu treba nastaviti

Vrijeme:1 min, 18 sec

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mostarskim Šehitlucima te svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, u nedjelju je u Mostaru obilježena 27. godišnjica formiranja 4. korpusa Armije RBiH.

Obilježavanju je nazočio i prvi član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je kazao kako je osnivanje i djelovanje 4. korpusa Armije RBiH najznačajnije za Mostar i Hercegovinu, ali da je jako značajno i važno i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prenosi Pogled.ba.

– Četvrti korpus Armije RBiH je obranio ovaj dio Hercegovine, a pitanje je što bi bilo i s Bosnom i Hercegovinom da su se stvari razvijale drugačije. Danas odajemo poštovanje poginulima, najzaslužnijim sinovima za slobodu u kojoj danas živimo. Dok smo živi, nikada im se nećemo moći odužiti, ali trebamo, prije svega, brinuti o njihovim obiteljima, o ratnim- vojnim invalidima, razvojačenim i činiti sve što možemo kako bi se njihov status doveo u zadovoljavajuće stanje- poručio je Džaferović.

Istaknuo je kako je jako važno da se danas u miru nastavi boriti za ono zašto su se borci 4. korpusa Armije RBiH i cijele Armija RBiH borili, a to je, kako je kazao, cjelovita i demokratska BiH.

– Mi smo se borili protiv sila koje su htjele da unište BiH i te sile su poražene. BiH je obranjena od agresije, sačuvana je. Danas razvijamo državu u miru i ne možemo kazati da te retrogradne političke snage još uvijek ne postoje. Nažalost, one postoje u BiH i pokušavaju političkim sredstvima da realiziraju svoje ciljeve. Na nama je da se protiv tih snaga borimo – ocijenio je Džaferović.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)