VILIM KARLOVIĆ POTRESAO HRVATSKU

Vrijeme:3 min, 11 sec

 

VILIM KARLOVIĆ POTRESAO HRVATSKU

Isus Krist je stajao uz ovaj narod, a mi smo ga izbacili iz države!

Na okruglom stolu “Ovčara – zločin bez kazne” održanog 13. listopada sudjelovao je i Vilim Karlović, hrvatski branitelj, publicist, te jedan od preživjelih stratišta Ovčare. Govorio je o tom strašnom zločinu, o stvarnom prisutstvu Isusa Krista u tom trenutku s našim narodom, ali i o izdaji Boga nakon toga, te se upitao čija je danas Hrvatska?

Naime, ja ću vas samo upoznati koliko je Bog čvrsto stajao uz ovaj narod, Gospodin Isus Krist kojeg smo mi sada izbacili iz naše države. Dat ću vam samo jedan podatak i postavljam pitanje nakon toga. JNA 91 godine imala je 1863 tenka, 1230 oklopnih transportera i raznih vozila, imala je preko 1930 oružja artiljerijskog dometa preko 105 mm, preko 6 tisuća minobacača, 450 zrakoplova, 190 helikoptera, 11 podmornica, 15 raketnih bacača. Koliko su Hrvati imali u šestom mjesecu 91. od toga. Zero!

Dragi Bog je čvrsto stajao uz ovaj narod, kojeg smo mi izbacili i izbacujemo ga. Zašto je Mojsije morao odvesti narod u odabranu zemlju? Kaže Bog, da se vratite Meni. A kome smo se mi vratili? Gdje je naš Bog? Draga braćo i sestre, punu potporu dajem ljudima koji se bave ovim stvarima. Vrijeme je da hrvatski čovjek uz Božju pomoć, kao što je predsjednik Tuđman u Vukovaru rekao, uz Božju pomoć imat ćemo Hrvatsku. Da se vratimo ponovno Bogu i da istražimo te zločine. Sve je u našim rukama.

Nama Srbi nisu problem. Pobijedili smo ih jedanput i pobijedit ćemo ih opet, ako do toga dođe. Problem je u nama. Dok mi to ne shvatimo, svatko na svojoj pojedinačnoj razini ne shvati da je to problem, to ću reći u kontekstu i završiti s tim pitanjem koje je gospodin Jurčević postavio. Kaže, Vukovar i Ovčara je veliki test za Hrvatsku. I je, ali još je jedan test, i to kao vjernik, što god tko sada o meni presudio, moram reći.

Ovo je teško što ću reći. Nije mi lako. Ali, kao čovjek koji je to preživio, imam pravo i dužan sam to reći. A to je u kontekstu toga da smo Boga izbacili. Na Ovčari, čitao sam 900 stranica obdukcije. To je strašno kad pročitate obdukcije. Tamo je bilo ljudi koji su doživjeli takva mučenja.Neki su imali preko 20 projektila u sebi. Izlomljeni, gotovo ni jedan leš, niti jedno tijelo nije bilo da nije bilo izlomljeno.

Mi znamo, i gospodin Kajkić to zna, kad se razgovaralo s drugom stranom, da su ljude i gazili tim bagerom da naprave mjesta itd. To je bilo strašno. Zaista, to je strašan masakr koji se dogodio tamo. Zbog toga ćemo odgovarati, svatko od nas, ako se taj zločin ne riješi. A ovo ide još nešto teže na kraju, što moram završiti.

Mi ćemo 18-tog biti pred vukovarskom bolnicom. Sjećat ćemo se, i naravno Bog nas obavezuje da se sjećamo svoje povijesti, tko god je bio prisutan u kojoj nas je On vodio do pobjede. Ali, 18-tog već taj dan u bolnici postoje spiskovi nerođene djece koja će taj dan biti ubijena, raskomadana, kojoj će otrgnuti i ruke i noge i bacit ih u kanalizaciju. I zato vas molim, ljubljena braćo i sestre, da ovo ne bude samo zločin Ovčare, već i zločin nas danas što činimo.

Mislimo da ćemo pred Bogom biti pravedni ako o tome ne progovorimo. U Vukovaru se, u dvije godine u vukovarskoj bolnici se ubije jedna Ovčara. Govorimo i o tome. Oni koji misle da pripadaju Kristu, koji žele biti spašeni i oni koji vjeruju da je ova hrvatska domovina trebala biti Božja domovina. Ja znam da sam možda ovdje navukao i neke protiv sebe, ali ja protiv Boga i Božje pravednosti ne mogu, kazao je Krlović, između ostalog u svom izlaganju.

Ivica Ursić/FB/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)