Udruga obitelji umrlih hrvatskih branitelja RH: Potpora gospođi Kim Ann Škoro

Vrijeme:2 min, 11 sec

 

Mi hrvatske žene, majke hrvatske djece, udovice hrvatskih ratnih junaka čije ideale i snove baštinimo i njegujemo u svojim obiteljima, u svojoj djeci i unucima pred cijelim hrvatskim narodom odlučile smo zagrliti i iskazati svoju ljubav Kim Ann Škoro, hrvatskoj ženi i majci hrvatske djece.

Sramno je bilo slušati i čitati laži o ženi, koja je iz mira i sigurnosti snažne i velike Amerike došla sa svojim suprugom u ratni Osijek, u razorenu Slavoniju i ranjenu i nesigurnu Hrvatsku, podizati svoju obitelj i dijeliti sudbinu svoga naroda u dobru i u zlu. Sramnije od tih laži, od prebrojavanja krvnih zrnaca i konstrukcija je nezainteresiranost i zluradost katoličke Hrvatske. Nas je to potaklo na ovu reakciju, jer nikada se žene u Hrvatskoj od davnih stoljeća do danas nisu tako ružno, zlurado i sramotno osporavale. Nikada.

Žena u Hrvatskoj je od najstarijih vremena bila simbol obitelji, topline, uvijek su kroz povijest hrvatskog naroda žene bilo poštovane i voljene, za njihovu, za našu čast se umiralo.

Nama udovicama hrvatskih junaka, čija je žrtva u temeljima naše narodne slobode svaka majka hrvatske djece je sestra, a svima nama je zajednička majka naša Hrvatska. Tu Hrvatsku naša prijateljica Kim Ann naslijedila je odgojem svoje majke u dalekoj Americi i došla je u zagrljaj majci Hrvatskoj u teškom vremenu. U vremenu kad smo sve patile, kad nam je krunica bila jedino ufanje, kad nam je samo Bog mogao dati snagu odgojiti našu djecu. Bilo je to vrijeme nesigurnosti. Kim Ann nam se tada pridružila s krunicom i nije ju nikada ostavila do danas. Zato, iskažite poštovanje vi hrvatski ljudi, pružite nam ruke u zajednički zagrljaj vi hrvatske žene i majke, zajednički izrazimo snažan otpor i prijezir prema zlu, prema lažima i nasrtajima na našu sestru Kim Ann i njezinu obitelj. To su udari na nas, na sve što kao žene jesmo, to su udari u srce našega narodnog dostojanstva i u temelje našega kršćanskog duha.

Mi smo se molile zaštitnici našega Zagreba, Djevici na Kamenitim vratima danas i uvijek ćemo, zajedno s Kim Ann, za našu djecu, za hrvatski narod i našu domovinu, molile smo se Nebeskoj Majci za zagovor kod Sina, da ohrabri sve hrvatske žene iskazivati ljubav, međusobno poštovanje i bliskost, molile smo se za snagu i hrabrost usprotiviti se zlu i zgaziti mu glavu našim nogama.

Mi ćemo to i napraviti i zaštititi sigurnost, mir i vrijednost hrvatske žene, u ovome slučaju naše Kim Ann, a s tim i naše Hrvatske.

Zlo nas nije moglo pokoriti 1991.godine, neće ni danas, ne će nikad.

Mi smo glasnogovornice snage ljubavi, zato smo nepobjedive.

Rozalija Bartolić

Tanja Polić Marković

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)