HRVATSKA – SLOVAČKA Još malo do odlučujuće utakmice, čekamo Dalićevu veliku odluku!

Vrijeme:3 min, 7 sec

Hrvatska od 20:45 dočekuje Slovačku u Rijeci u posljednjoj utakmici naše reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2020. godine.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ostala je još samo jedna utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2020. godine. Hrvatska dočekuje Slovačku, a izravni prijenos od 20:45 gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u.

Uvodna emisija u programu Nove TV počinje odmah nakon Dnevnika Nove TV. Komentatori na Rujevici su Željko Vela i Milan Stjelja. Nakon utakmice emisija donosi i reakcije igrača i izbornika Dalića, kao i gostiju u studiju.

HRVATSKA – SLOVAČKA

  • Kiša pada u Rijeci kao što je i najavljeno, no teren se čini u dobrom stanju. Sigurno neće biti idealan za igru, ali se nadamo kako će hrvatska pas igra doći do izražaja baš kao i u prvoj utakmici ove dvije reprezentacije kada su Vatreni slavili čak s 4:0.
  • Hrvatskoj u ovoj utakmici treba makar bod kako bi osigurala prvo mjesto u skupini i plasman na Euro. U slučaju poraza, na Euro nas vodi poraz Mađara kod Walesa u zadnjem kolu ili kiks Slovačke protiv Azerbajdžana.

Prema najavama, sastav Hrvatske za Slovačku bi trebao biti ovaj iako se velika odluka Dalića tek očekuje iza 19:30.

Livaković – Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Barišić – Modrić, Brozović – Perišić, Vlašić, Rebić – Petković.

Nakon veličanstvene pobjede protiv Mađara u Splitu te remija kod Walesa, Hrvatskoj je potreban makar bod iz tog susreta kako bi osigurala Euro i prvo mjesto u skupini. U nekim kombinacijama čak i poraz vodi Vatrene na Europsko prvenstvo, tj. u slučaju da Mađari ne pobijede u Walesu u posljednjem kolu. U najgorem slučaju, Hrvatska može vidjeti Euro i kroz razigravanje u Ligi nacija u ožujku.

Međutim, problem Hrvatskoj neće predstavljati samo motivirani Slovaci, već i vremenske neprilike koje se očekuju tijekom večeri u Rijeci i na Kvarneru.

Hrvatska je upravo protiv Slovačke u rujnu odigrala jednu od svojih najboljih utakmica uopće, no ovo će biti sasvim drukčiji dvoboj. Onih 4:0 iz Trnave pamte dobro i Slovaci koji su željni uzvrata, a eventualnom pobjedom došli bi pred vrata raja i plasmana na Euro.

”Sigurno da oni ne mogu izvući ništa dobrog iz prve utakmice, trebaju promijeniti pristup. Pripremali smo se što bi mi radili u toj situaciji, ne mogu vam otkriti detalje. Ostat će ista formacija koju igramo, nemamo se potrebe prilagođavati, guramo svoje. Mi smo viceprvaci svijeta i prvi u grupi. Nismo plakali koga nema u momčadi, ima tko jedva čeka”, rekao je izbornik Dalić dan uoči utakmice.

Zlatko Dalić protiv Slovaka ne može računati na stupove obrane, Dejana Lovrena i Domagoja Vidu, jer su obojica suspendirana zbog akumuliranih žutih kartona. Zato je Dalić u reprezentaciju vratio Duju Ćaletu-Cara, stopera Marseillea koji se zamjerio stručnom stožeru nakon što je odbio igrati na U-21 Euru.

Solucije su za stoperska mjesta i Dinamov Dino Perić, koji bi mogao čak i debitirati u ovako važnom susretu. Matej Mitrović otpao je zbog ozljede.

“Imali smo tri dobra treninga, svi su bili fokusirani, bila je milina raditi. Sve smo pripremili, dečki sve znaju, tko god izađe na teren dat će sve od sebe. Oni koji će igrati prvu ili drugu utakmicu imat će podršku svih nas, rekao sam dečkima da igraju opušteno”, poručio je izbornik.

Nažalost, opet neće biti Ivana Rakitića kojem se upalila ahilova tetiva, pa bi kao i u Trnavi u prvih 11 mogao Nikola Vlašić.

Slovaci su također jako motivirani jer pobjedom bi se plasirali na Euro.

”Tako je ispalo, zanimljiva je skupinama, u svaku smo utakmicu ulazili kao da je zadnja. Znamo kakvu Hrvatska ima kvalitetu, ona je favorit skupine, tu nema dileme. No borit ćemo se za svaku loptu, pa ćemo vidjeti što će biti”, rekao je Marek Hamšik.

 

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)