Mjuzikl “Okovani Amadeus” trebao bi biti premijerno prikazan krajem 2020. (Video)

0
Dana 22.10.2019. u prostoru Muzejskog memorijalnog centra “Dražen Petrović” u Zagrebu je održana premijera video-spota “Dražen – za sva vrimena”. Uz obitelj Petrović nazočili su izaslanici grada, premijera, predsjednice, HOO-a, razni uglednici, veleposlanici SAD-a i Litve i došli su podržati ovaj projekt. Pjesma je samo najava mjuzikla “Okovani Amadeus” koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine.

 

To je priča o najvećem košarkašu i sportašu stoljeća , na način da prikažemo njegov stvaran put i život bez kronologije njegovih sportskih uspjeha.

Tekst za pjesmu je napisao Dražen Runje, glazbu – Stanko Šarić, aranžmani – Denis Špegelj, Ivan Šarić i Antonio Zadro. Pjesmu izvode Stanko Šarić i Slavonicus.

Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reala, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom.

Scenarij za predstavu „Okovani Amadeus“ je napisao Dražen Runje,  libreto za predstavu piše g. Ivica Krajač, a glazbu Dražen Žanko.

Pokrenut je višesložan projekt posvećen životu Dražena Petrovića. Značaj toga projekta je što on nadilazi opis samoga života određenoga čovjeka. Dražen Petrović postao je nadahnuće mnogim mladim košarkašima, ali ne samo košarkašima, nego i svakomu čovjeku u Hrvatskoj i svijetu.

– Općeljudske vrjednote – borba za istinu, poštenje, upornost, nesebičnost … – nisu tek samo nabrojane i tek uzgred spomenute odlike, nego su one uistinu utjelovljene kroz Draženov lik tako da će predstava imati kršćanski karakter i poruku, istaknuo je Dražen Runje.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara