Mali Sloba tvrdi da se u Hrvatskoj stvara opća antisrpska atmosfera ‘lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji’

Vrijeme:1 min, 6 sec

 Novi ispad Maloga Slobe Ivice Dačića

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ocijenio je u srijedu da su reakcije u Hrvatskoj u povodu najavljenog sudjelovanja predsjednika Srbije i vođe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na kongresu europskih pučana u Zagrebu, posljedica “općeg protusrpskog ozračja” i upitao kako će Hrvatska predsjedati EU-om, kad ne može organizirati skup EPP-a bez problema.

Dačić je, kako se navodi u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije (MSP), istaknuo kako “histerija u Hrvatskoj” Dačićnije problem Vučića i Srbije već Hrvatske, “zemlje koja za koji mjesec preuzima predsjedanje Evropskom unijom”.

“Kako će Hrvatska predsjedati EU-om kada nije u stanju organizirati ni skup EPP bez problema? Kako će organizirati skup EU sa Zapadnim Balkanom i druge regionalne skupove”, upitao je Dačić.

Po njegovoj ocjeni, “histerija u Hrvatskoj” posljedica je “opće antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sustavno stvara nijekanjem genocida u Drugom svjetskom ratu, rehabilitiranjem ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su stoljećima tu živjeli”.

“Time se legitimira stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koji treba eliminirati”, ocijenio je Dačić.

“Srbija hoće i misli da trebamo gledati naprijed u budućnost i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke, a ne primjeri za sljedeće naraštaje”, ocijenio je Dačić u priopćenju, javlja Hina.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori