Kombinacije koje vode Vatrene do plasmana na Euro

Vrijeme:1 min, 12 sec

Hrvatska pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini E i izravni plasman na svoje šesto europsko prvenstvo.

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija već prije mogla osigurati nastup na Europskom prvenstvo 2020. godine, Vatreni su još u komotnoj situaciji. Vizu za EURO svjetskim doprvacima donosi i bod protiv Slovačke u subotu na riječkoj Rujevici.

POBJEDA

Hrvatska pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini E i izravni plasman na svoje šesto europsko prvenstvo.

Vatreni bi u tom slučaju bili u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba EURO-a koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Naime, status nositelja i mjesto u prvom jakosnom bubnju osigurat će šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najviše bodova, a odabranici Zlatka Dalića na toj ljestvici imaju vrlo male izglede za ulazak među šest najboljih.

REMI

Remi protiv Slovačke donosi isti rasplet kao i pobjeda. Dakle, potvrdu prvog mjesta i plasman na europsku smotru, ali i mjesto u drugom bubnju. Naime, Belgija, Italija, Engleska, Ukrajina, Španjolska, te vrlo vjerojatno Njemačka i Nizozemska imali bi više bodova od hrvatske vrste.

PORAZ

Poraz bi zakomplicirao situaciju, ali ne i nužno značio oproštaj od EURO-a.

Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales – Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, Vatreni bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju pobjede Mađara, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)