DOKO: Najveći problem BiH je majorizacija Hrvata, i tu najveća odgovornost leži na Bošnjacima

0

Blokadu napretka Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO, koja prije svega dolazi iz Republike Srpske, a zbog koje još nije formirana ni vlast u BiH, za „Dnevni avaz“ je komentirao i prvi ministar obrane RBiH Jerko Doko.

– Davno smo trebali biti član NATO-a. Jer, NATO prije svega daje sigurnost svakoj zemlji, a Bosni i Hercegovini je to posebno važno. Zašto nismo članica, je li to zbog nekih drugih sila koje ometaju ili nečeg drugog, nije moje da govorim – kaže Doko.

S obzirom na to da godinama živi u Hrvatskoj, a da se i umirovio, Doku je ovaj list pitao i prati li aktualna događanja u BiH i što vidi kao najveći problem te zemlje.

– Pratim, naravno. Najveći problem u BiH je ako je jedan od tri konstitutivna naroda ugrožen, majoriziran. A, u ovom trenutku, to su Hrvati. I tu je najveća odgovornost na Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu, da se ne dogodi da se Hrvatima biraju njihovi politički predstavnici i sl. – ističe Doko.

S obzirom na to da nikad do kraja nisu razjašnjene okolnosti njegovog naprasnog napuštanja Ministarstva obrane RBiH, Doku je upitan i što se tada zaista dogodilo. No, kaže da još nije spreman o tome govoriti.

– Ružna su vremena – kaže Doko.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara