DALIĆ: ‘Naš je stil i naša obveza igrati na pobjedu’

Vrijeme:2 min, 37 sec

Izbornik srebrnih Vatrenih Zlatko Dalić održao je u Zagrebu konferenciju za medije povodom posljednjeg ovogodišnjeg reprezentativnog okupljanja.

Nema nikakvih kalkulacija

“Čeka nas odlučujuća utakmica za Europsko prvenstvo protiv suparnika koji s pozitivnim rezultatom iz Rijeke također ima svoju šansu. Pobijedili smo u Slovačkoj 4:0, no to nas ne smije zavarati i o tome ne smijemo razmišljati. Ovo će biti nova, drugačija utakmica u kojoj je nama dovoljan i bod. Rekli smo na početku kvalifikacija da će nam 15 bodova biti dovoljno, no ne smijemo igrati na taj bod, naš je stil i naša obveza igrati na pobjedu. Nema nikakvih kalkulacija”

Traže se igračka rješenja

“Nedostaju nam standardni stoperi i to me malo brine, ali tražimo rješenja. Kramarić će doći na okupljanje, no vjerojatno će se odmah vratiti u klub jer nije u treningu već sedam dana i nema smisla nešto riskirati. Mitrović jučer nije igrao i danas ide na kontrolu – bude li nešto upitno, također nećemo riskirati. Rakitić ima problema s tetivom, obavit će liječnički pregled i bude li problema, vratit će se u klub. Pozvali smo Roga, koji igra dobro u Italiji, i Juranovića za slučaj da Mitrović neće moći nastupiti. Tada Jedvaj može igrati desnog stopera, a Bartolec i Juranović konkuriraju za desnog braniča. U sve nove braniče imam puno povjerenje, to je njihova šansa i neka je ne ispuste, neka se dokažu u hrvatskoj reprezentaciji. Sve što naprave loše moja je odgovornost i trebaju igrati bez pritiska”

Nedostatak kontinuiteta

“Raduje me da ćemo imati čak tri treninga, moći ćemo isprobati opcije i naći najbolje rješenje. Kroz cijele kvalifikacije nemamo momčad u kontinuitetu, uvijek je netko ozlijeđen ili ne igra u klubu. Sada postoji problem s Rebićem i Perišićem, no nećemo govoriti o tome, nego ćemo razmišljati u pozitivnom smjeru”

Slovačke opasnosti

“Nama su najveća opasnost tri vezna igrača, Lobotka, Hamšik i Kucka. Čeka nas teška borba u sredini, njih trojica igraju neprestano. Mladi napadač Boženik iz Žiline pun je motiva, stoperski par Škriniar i Vavro dolazi iz talijanske lige. Tražit će rezultat koji ih vodi na Europsko prvenstvo. Nadigrali smo ih agresivnošću i visokim presingom, i treba ih opet visoko napasti, no neće se oni lako otvoriti. Ne smijemo dopustiti da nam nova obrambena linija bude pod pritiskom, moramo se braniti napadom. Slovačka neće nužno srljati, u nekim kalkulacijama i njima odgovara bod, a otvaranje im možemo kazniti”

Propuštene prilike

“Žao mi je što nismo ranije riješili pitanje plasmana, mogli smo već biti ‘unutra’ da su se neke situacija drugačije odvile, no sve je u našim rukama i sami odlučujemo o sebi, to je najvažnije. Mjesto nam je na Europskom prvenstvu, bez obzira na probleme, i mislim da to zaslužujemo”

Povratak Duje Ćaleta-Cara

“Nije mu nepozivanje bila kazna, ja sam samo zvao druge igrače. U Marseilleu igra standardno, igra dobro i zaslužio je poziv. Sve je sada na njemu, kako će se situacija dalje odvijati. Očekujem da će biti pravi i pomoći nam”

Teren na Rujevici

“Očekujem dobar teren unatoč najavljenoj kiši. Već smo igrali na njemu, a mi jednostavno moramo dati svoj maksimum, uz sjajnu podršku, kakav god da teren bio”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori