11. studenoga 1997. Kardinal Alojzije Stepinac – izvori mržnje i laži prema Stepincu su u Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi!

0

U mjesecu studenom obilježava se nekoliko datuma vezanih uz život kardinala Alojzija Stpeinca, vjerojatno najvažnije osobe u crkvenoj i hrvatskoj povijesti. Prvi i najvažniji je da je na današnji dan 1997. Kongregacija za proglašenje svetaca proglasila je zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca mučenikom kršćanske vjere.

Spomenar-zbornik, donosi tekstove s istoimenoga akademskog razgovora, koji je u organizaciji KBF-a Sveučilišta u Zagrebu održan 4. studenoga 2015. godine u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zbornik ostaje živi odjek jedinstvenog događaja i doživljaja zajedništva, dobrote, nade i plemenitosti u trenutnome društvenom i crkvenom ozračju. Objavljeni tekstovi svjedoče da život i djelo bl. Stepinca ima snagu i utjecaj osobe koja je trajno svetošću obilježila život i dušu Katoličke crkve i hrvatskog naroda.

Istog dana, 1945. godine lokalni komunisti u Zaprešiću kamenovali su automobil s nadbiskupom Stepincom tiekom otvaranja župe u Zaprešiću. Nadbiskupa je spasio vozač koji je krvav i razbijene glave, pobjegao i odvezao automobil prema skeli na Savi, gdje su našli spas na drugoj strani rijeke. Tadašnji župnik župe Brdovec Matija Pašiček je izašao iz crkve kako bi pokušao smiriti napadače, bačen je na pod te gotovo nasmrt pretučen po starom komunističkom obrascu nasilja i smrti. Jedan od napadača tada je pored njega položio pištolj, što je poslužilo za kasnije lažne optužbe da je župnik kod sebe imao oružje i pucao iz njega.

Filojugoslaveni u Hrvatskoj, država Srbija i SPC – izvori laži o Stepincu

Ali pravi izvor mržnje prema kardinalu Stepincu i Katoličkoj crkvi je u Srbiji – u njenim ljudima koji su na čelu države i Srpske pravoslavne crkve.

Najžalosnije je što srpski najodgovorniji političari koji vladaju Srbiju još i danas podržavaju komunističku laž o 700.000 do čak 2 milijuna ubijenih Srba u Jasenovcu. Tako je 2016. predsjednik Srbije Nikolić optužio kardinala Stepinca da je šutio kad je u NDH ubijeno ‘više od milijun ljudi’.”

Nikolić je tada sudjelovao na komemoraciji u povodu 71. obljetnice oslobađanja područja Donje Gradine u Bosni i Hercegovini i rekao: “Govorimo o preko 700 tisuća žrtava jasenovačkog logora od čega 360 tisuća u Donjoj Gradini”.

“Još se vodi velika rasprava koliki je taj broj (ubijenih u Jasenovcu op.). Veoma veliki. Oni najobjektivniji istraživači smatraju da je prešao milijun”, rekao je patrijarh Irenej i prvi čovjek SPC-a, također u Donjoj Gradini, i to ne prije 50 godina, već ove 2019. godine!

Osim toga, prvi čovjek SPC-a Irenej izjavio je i da su zločinu u Jasenovcu sudjelovali “oni koji su trebali širiti ljubav i čitati Evanđelje” (katolički svećenici op.) i da su mnogi od njih okrvavili ruke do lakata, čak bili rekorderi u činjenju zločina.

Patrijarh Irenej još je 2017. između ostalog rekao: “Vapaj ovog naroda čuo se od neba, ali ga nadbiskup zagrebački (Steinac op.) nije čuo. Tri do četiri godine taj je vapaj dolazio odavde, ali ne i do onih koji su trebali ga čuti, a ako i jesu, pravili su se da ga ne čuju”.

Podugačka je niska imena vodećih ljudi Srbije koje se nevjerojatnom i iracionalnom mržnjom obaraju na svijetli lik blaženog Alojzija Stepinca, a preko njega i na cijelu Katoličku crkvu i hrvatski narod. Za naše podneblje to je neobjašnjivo, ali moramo biti svjesni da taj agitrpop živi i dana, i to čak tu među nama!

 

https://narod.hr/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara