VIDEO/ SAVJETNICA PREDSJEDNICE RH Hrga odgovorila hoće li se Grabar-Kitarović susresti s Komšićem

0

Gošća emisije “Pressing” na zagrebačkoj televiziji N1 bila je Mirjana Hrga, savjetnica predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović za strateška pitanja te za odnose s Hrvatskim saborom i Vladom RH. Među ostalim, u emisiji je odgovorila hoće li se hrvatska predsjednica susresti sa Željkom Komšićem, drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Hrga, inače rođena Bjelovarčanka, po ocu i majci je iz Livna. Kazala je da jako voli BiH, Livno,Livanjsko polje i sve drugo što je vezano za to podneblje.

Upitana što misli može li doći do susreta predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića Hrga je kazala da misli da ne može.

„Ne, mislim da ne može i da to nije realno sada“, rekla je Hrga te dodala da se o razlozima takvoga stava nema ništa posebno objašnjavati.

Istaknula je da između Predsjednice RH i otimača hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, koji je na tu poziciju po treći put izabran bošnjačkim glasovima, zahvaljujući nakaradnom i neustavnom Izbornom zakonu BiH, ne može biti nikakva dijaloga.

-Kakav dijalog; ako znamo sve probleme koji jesu, ako se postavlja pitanje konstitutivnosti jednog od tri naroda.Ako smo suočeni sa svime čime jesmo, o čemu ćemo tu sada pričati?, kaže Hrga te dodaje:

-Bilo bi dobro da se razgovara i da se nađu rješenja, a rješenja će se morati naći. Rješenje će se morati naći i zbog dobra Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske da svi možemo ići naprijed, ali ovo nisu fer pozicije, naglasila je savjetnica Predsjednice RH Mirjana Hrga.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara