Z. Uvanović: Neosviješteni ljubitelji zločinačkih Jugoslavija

Vrijeme:4 min, 45 sec

 

Željezna zavjesa

Nedavna izjava, KGK o postojanju jugoslavenske “željezne zavjese”, izazvala je, ali i razotkrila buru neopravdanih i primitivnih optužbi filo-komunističkih i jugofilnih dušebrižnika, te protivnika nezavisne i suverene Chruchillhrvatske države. Iako je popularni simbolički izraz “željezna zavjesa” samo figurativna izjava kontroverznog britanskog anti-hrvatskog političara Churchilla, preblaga ocjena zločinačkih komunističkih terora (posebno jugo-komunističkog) koji su bili slični u svim političkim komunističkim i totalitarnim sustavima, ipak je podigao na zadnje noge sve nazovi lijeve uhljebe.

Izgleda kako još nije sasvim jasno neosviještenim osobama, postojanje stvarne najstravičnije jugo-komunističke željezne zavjese, koja se je protezala od tisuća masovnih skrivenih grobišta do svih vrsta genocida i uništenih ljudskih prava i sloboda, te im napad služi uglavnom za zaštitu njihovih privilegija i održavanje današnje neokomunističke sofisticirane meke željezne zavjese.

Zašto je pao Berlinski zid i komunistički sustav i željezna zavjesa u SSSR-u 1989. godine, a nije pala vladavina komunista u Jugoslaviji i kasnije u RH nakon smrti predsjednika Tuđmana? Postoji značajan povijesni događaj koji hrvatski komunisti, marksisti i tzv. antifašisti i njihovi povjesničari, političari i politolozi mudro prešućuju i ne povezuju.

Zločinački državni politički kult

Tajna pada sovjetske “željezne zavjese” koja se skriva, vezana je za tragičan događaj koji se je dogodio u SSSR-u, i koji je devastirao veliko područje SSSR-a, i na veliku sreću nije uništio i dio istočne Europe. Nije imao večeg političkog, mentalnog i psihološkog utjecaja u Jugoslaviji osim ubrzanih priprema planova za neo-komunistički oblik djelovanja, (koje su predsjednik Mesić kasnije Josipović koristili), ali je na Sovjete imao ogromnih, što je ubrzalo pad Berlinskog zida i sovjetskog komunizma, za najmanje desetak ili više godina, a time ubrzao i raspad komunističkih država, padove željeznih zavjesa i slabljenja komunizma u svijetu.

Kako je sovjetska država od svog početka izraziti primjer prvog zločinačkog državnog političkog kulta, koji se je raširio po cijelom svijetu, i vladao u SSSR-u punih 70 godina putem terora i manipulacije uma, stvorio je pokorno stanovništvo koje izvršava sve naredbe komunističkih vođa. Mentalno izmanipulirani ljudi su vjerovali lažima o naprednom komunistički vođenom gospodarskom uspjehu, o porazu i neuspjehu kapitalizma, boljem životu koji samo što nije došao, i to sve unatoč tome što nisu stvorili niti jedan koristan komunistički proizvod za vanjsko tržište i ljudsku civilizaciju uopće, u usporedbi s milijardama kapitalističkih proizvoda koji su kičma današnje civilizacije.

Cernobil.jpg

Mrtvi prazni grad Pripjat nakon černobilske nukleane eksplozije, simbol pada  sovjetskog komunističkog političkog kulta i sovjetske željezne zavjese

Borba demokratskih država protiv agresivnog i zločinačkog komunizma kroz dugogodišnji hladni rat, vođena je političkim i ekonomskim metodama za borbu protiv agresivnih političkih kultova na svim područjima u svijetu, ali najviše pažnje i sredstava potrošeno je na opasni i nuklearno jaki SSSR, koji je bilo teško mijenjati, jer je imao unutarnju podršku patološki mentalno izmanipuliranog komunističkog vodstva i naroda.

Černobil

I onda se je dogodila tragična nuklearna eksplozija 1986 godine u sovjetskoj nuklearnoj elektrani u Černobilu u Ukrajini, koja je ubrzala promjenu svijeta i komunizama, stvorivši pozitivan šok osviješćenja komunista i stanovništva od političkih kultnih manipulacija. Katastrofalne posljedice na okolinu putem opasne radijacije, koja se je počela SSSRvjetrom širiti prema istočnoj Europi, komunističke sovjetske vlasti nisu mogle dugo skrivati od svijeta, ali ni od svojih građana. Širenje radijacije i dopunske eksplozije ostalih reaktora, jedva su spasili hrabri sovjetski dobrovoljci, koji su se žrtvovali za spas milijuna drugih, dok černobilska okolica s gradovima neće biti sigurna za ljude idućih 20 tisuća godina.

Mnogobrojne nuklearne elektrane u SSSR su bile “dragulj i ponos” sovjetskog tehnološkog lažnog uspjeha komunizma i komunističkih proizvoda, iako su bile zastarijele, nekvalitetne, ne-ekonomske i nesigurne. Direktno ili indirektno zapošljavale su masovni broj građana diljem SSSR-a, koji su uslijed tragedije i šoka, saznali za političke laži o sovjetskom komunističkom gospodarskom uspjehu i lažnoj politici vladajuće korumpirane komunističke kaste i komunizma uopće.

Nakon toga trebalo je tri godine kaosa i velike unutarnje političke borbe, te na poziv američkog predsjednika Regana, Gorbačov dozvoljava rušenje Berlinskog komunističkog zida, nakon čega slijedi pad i poraz sovjetskog komunizma i završetak hladnog rata. Posljedice sovjetskog komunizma, koji mada je i ranije propao zbog navedenog događaja, tragične su za sve one koji su ga svojevoljno ili morali pod pritiskom prihvatiti, i pogotova za Rusiju kojoj će trebati cijelo stoljeće do oporavka.

Jugoslavenska željezna zavjesa

Međutim, jugoslavenska komunistička “željezna zavjesa” je nešto drugačija nego sovjetska, iako im je gospodarstvo bilo slično nazadno. Prvih desetak-dvadesetak godina jugoslavenska “željezna zavjesa” je bila jedna od najbrutalnijih u komunističkom svijetu, koja je polako postajala manje tvrda uslijed vanjskog pritiska, te postepene pobjede JUgoslavijademokratskog svijeta u hladnom ratu protiv agresivnog i zločinačkog komunizma, ali je uvijek ostala zločinačka komunistička.

Međutim, Predsjednicu ne zabrinjava skoro pet godina meke neo-komunističke hrvatske željezne zavjese i vladavina neo-komunista pod njenim predsjedanjem, koja još jedina u Europi postoji kod nas. Ona ju podupire ne osuđujući hrvatsku zločinačku crvenu zvijezdu ili komunistički zločinački antifašizam, tako za spominjanje jugoslavenske komunističke zavjese ne postoji opravdanje, osim ako ne služi za njezine nove predizborne manipulacije.

Jer danas Hrvatskoj nije potrebna za osviješćenje od komunizma i neo-komunizma te kretanja naprijed, neka černobilska nuklearna eksplozija ili isprazno lamentiranje o željeznoj jugo-komunističkoj zavjesi, jogurtu ili nogometu, već jasna i decidirana predsjednička optužba i zabrana zločinačkog jugo-komunizma i zločinačkog komunističkog antifašizma i svih političkih totalitarnih sustava, masovnog zločinca Josipa Broza i njegove zločinačke crvene zvijezde, kao i povijesna istraživanja.

Ako stvarno KGK želi dobro Hrvatskoj i biti predizborna i trajna hrvatska “željezna ledi” ona treba čvrsto i trajno provesti gore navedeno i dokazati to trenutnim izbacivanjem slika tvoraca neo-komunističke Hrvatske i moralnih zločinaca Mesića i Josipovića iz svojih predsjedničkih prostorija, za čega joj nije potrebna ničija dozvola, osim njene moralne mentalne snage, hrabrosti i savjesti.

 

Zlatko Uvanović/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori