Niko Kovač više nije trener Bayerna

Vrijeme:1 min, 32 sec

Niko Kovač više nije trener Bayerna.

FC Bayern München je objavio na svojim službenim stranicama kako je otpustio hrvatskog stručnjaka Niku Kovača.

Vodstvo kluba to je odlučilo na večerašnjem sastanku. Neposredan povod je jučerašnji poraz 5:1 kod Eintrachta u desetom kolu Bundeslige, ali momčad već mjesec dana igra loše, a igrači i vodeći ljudi kluba učestalo su javno kritizirali Kovača.

Sinoćnji noćni krizni sastanak klupske vrhuške Bayerna na kojem su se po povratku u München nakon debakla u Frankfurtu našli sportski direktor Hasan Salihamidžić, predsjednik na odlasku Uli Hoeness i izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge nije bio rezultirao otkazom treneru.

Svi vodeći njemački mediji jutros su pisali da je Bayernov trijumvirat Kovaču dati još dvije utakmice da spasi posao. Kovač je tako trebao voditi momčad u još dva domaća susreta; u srijedu protiv Olympiakosa u četvrtom kolu skupine Lige prvaka te tri dana kasnije u Der Klassikeru, njemačkom superderbiju protiv Borussije Dortmund u 11. kolu Bundeslige.

Nakon tih svakako važnih, ali po Kovača sudbinski bitnih utakmica, vodstvo kluba trebalo se opet sastati, razmotriti ima li napredaka u igri i vođenju momčadi te odlučiti o trenerovoj budućnosti.

Karl-Heinz Rummenigge potvrdio je u službenom priopćenju za javnost istinitost odluke:

„Učinak naše momčadi posljednjih tjedana i rezultati pokazali su nam da je potrebno djelovati. Uli Hoeneß, Hasan Salihamidžić i ja u nedjelju smo s Nikom na tom temelju imali otvoren i ozbiljan razgovor. Došli smo do spoznaje da Niko više ne može biti trener. Svi žalimo zbog tog razvoja situacije. Želio bih zahvaliti Niku Kovaču u ime Bayerna na njegovom rad, posebno za trijumfe u prošloj sezoni„.

Sad će pomoćni trener Hansi Flick biti zadužen za momčad Bayerna, pripremajući se za važne utakmice Lige prvaka protiv Olympiakosa iz Pireja u srijedu i protiv Borussije Dortmund sljedeće subote, rečeno je u priopćenju Bayerna.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori