HRVATSKA EUROZASTUPNICA: Zovko u službenom posjetu Općoj skupštini UN-a i američkom Kongresu

Vrijeme:1 min, 21 sec

Zastupnica Željana Zovko ovoga tjedna boravi u SAD, gdje će kao članica izaslanstva Europskog parlamenta posjetiti 74. Opću skupštinu UN-au New Yorku, a potom sudjelovati na sastancima s američkim dužnosnicima u Washingtonu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zovko će boravit u New Yorku i Washingtonu od 27. do 31. listopada, gdje će se susresti s visokim dužnosnicima UN-a i američkog Kongresa. Izaslanstvo će najprije posjetiti 74. Opću skupštinu UN-a, gdje će imati priliku ocijeniti kako je Opća skupština UN-a provela prioritete EU, te razgovarati o novim prioritetima za Opću skupštinu UN-a i o mogućnostima daljnjeg unapređenja multilateralizma u aktualnom političkom i sigurnosnom okružju. Jedna od tema razgovora bit će borba protiv klimatskih promjena.

Zastupnica Zovko će se u New Yorku sastati s Glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, predsjednikom 74. opće skupštine UN-a Tijjanijem Muhammadom-Bandom i voditeljem Delegacije EU-a u UN-u Joãom Valeom de Almeidom. Sudjelovat će i u razgovorima sa Specijalnim izaslanikom UN-a za klimatske promjene i bivšim gradonačelnikom New Yorka Michaelom Bloombergom, Specijalnom izvjestiteljicom UN-a za izvansudska pogubljenja Agnèsom Callamard i podtajnicom i Visokom predstavnicom UN-a za pitanja razoružanja Izumi Nakamitsu.

Zovko će u Washingtonu raditi na produbljivanju političkog dijaloga s američkom administracijom i Kongresom, te na razmjeni mišljenja o vanjskoj politici, ljudskim pravima i pitanjima sigurnosti i obrane od transatlantskog značaja.

Pored Željane Zovko u izaslanstvu EP-a bit će David McAllister (EPP, Njemačka) kao voditelj izaslanstva, te ostali zastupnici iz Odbora za vanjske poslove (AFET), Pododbora za ljudska prava (DROI) i Pododbora za sigurnost i obranu (SEDE).

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)