Umjesto isprike, Milanovićev novi primitivni ispad i prijetnje

Vrijeme:1 min, 10 sec

Nastavak politike “mi ili oni”

Kandidat SDP-a za predsjednika Zoran Milanović posjetio je jučer Samobor i tom prilikom poručio preko kamera HRT-a da bi u Vukovaru ponovno postavio Vukovardvojezične ploče na ćirilici.

Koliko je SDP-ovo forsiranje ćirilice u Vukovaru nanijelo zla međunacionalnim odnosima ne treba ni govoriti, pa je zato bilo za očekivati neku Milanovićevu ispriku. Umjesto toga, dobili smo još jedan Milanovićev primitivni ispad tragom njegove javno proklamirane politike “mi ili oni”. Zato ćemo u tom kontekstu, “mi ili oni”, primijetiti da ćirilice u Vukovaru prije Milanovića nije bilo ni za vrijeme Jugoslavije, nego samo tijekom velikosrpske okupacije nakon što je grad uništen, a velika većina hrvatskih stanovnika ubijena, silovana ili protjerana, dok se mnogim ubijenima i danas traže posmrtni ostaci.

“Da! Dakle, to je u Vukovaru bio sukob zakona i uličara. Ljudi koji su mrtvi pijani dolazili razbijati ploče i kasnije se samoozljeđivali. To je istina. I hrvatska država će, u onoj mjeri u kojoj ja to budem mogao utjecati, kao predsjednik Republike neću moći utjecati, ali ću moći govoriti. I to puno izravnije nego što sam nekada govorio. Nekada sam morao voditi računa i o tome da neke ljude ne povrijedim, koji nisu glasali za mene, ali koliko god ja šutio oni te mrze. E pa sad ćemo drukčije!“, zaključio je praktički prijetnjama za HRT svoj ispad krajnje bahati Zoran Milanović.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)