PROPAST RAZGOVORA: Nakon sastanka s predstavnicima Vlade FBiH, izraelski investitor u Aluminij napustio BiH

Vrijeme:1 min, 34 sec
U zgradi Vlade Federacije BiH kinesko – izraelski investitor jučer je prezentirao ponudu za Aluminij, odnosno, pokretanje proizvodnje. Dostavljena ponuda je napisana na više od 100 stranica, a u njoj je detaljno opisan proces pokretanja proizvodnje, kupovine električne energije, zapošljavanja radnika, pa čak i izgradnje male termoelektrane nakon što se sve prethodno ispuni.

 

Kako doznaje Ero.tel, kinesko – izraelski investitor je ostao uvelike iznenađen kada su predstavnici Vlade pitali je li to cjelokupna ponuda, te ako je to sve, onda nemaju više o čemu razgovarati.

Nakon toga su strani ulagači napustili sastanak i kako se doznaje, napustili BiH.

-Ljudi su mjesecima bili ovdje, napustili su svoje poslove, uložili više stotina tisuća maraka u pisanje ponude koju su jučer službeno dostavili, a onda je netko sažeo cijelu ponudu na dvije stranice i uputio takav komentar. Naravno da su investitori bili zgroženi onim što su čuli i odmah su napustili BiH. Veliko je pitanje hoće li se više ikada vratiti – otkrivaju sugovornici spomenutog portala.

Nakon ovoga još ostaje vidjeti što ima za ponuditi arapski investitor koji je bio u Aluminiju prije nekoliko dana.

Iako je najavljivano kako će oni uskoro dati svoju ponudu, veoma je moguće da se to neće dogoditi nakon ovakvog razvoja događaja s kinesko – izraelskim investitorom. Upućeni tvrde kako je arapski investitor samo poslužio kao način rušenja izraelske priče u Aluminiju, a da je tako govori i podatak kako najavljena ponuda još nije dostavljena.

U slučaju da svi navedeni u konačnici odustanu od Aluminija, jedina opcija je stečaj. Sudeći prema ponašanju nekih, čini se kako je to njihov konačni cilj. Samo je pitanje kakav je odgovor onih koji se istinski protive takvom planu i žele vidjeti opet Aluminij koji radi i predstavlja temelj gospodarstva Hercegovine. Je li uopće više moguće vratiti priču na takve tračnice. Sigurno je samo jedno. Vremena za to je sve manje.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori