UPOZORENJE: Orban: Upotrijebit ćemo silu ako Turska pusti migrante

Vrijeme:52 sec

“Mađarska će morati primijeniti silu na svojoj južnoj granici sa Srbijom da bi zaštitila granicu EU, ukoliko Turska ostvari svoje prijetnje”, poručio je Viktor Orban.

Kako prenosi Reuters, Orban je rekao da se trenutno 90 tisuća ljudi pokušava domoći EU preko “balkanske rute”, dodajući da će se njihov broj ubrzo povećati na 100.000.

“Ako Turska pusti još dodatnih stotine tisuća migranata, morat ćemo upotrijebiti silu da zaštitimo mađarsku granicu i srpsko-mađarsku granicu”, rekao je Orban upozoravajući da bi situacija u dalekoj Siriji mogla imati uskoro posljedice i po Mađarsku, čije su granice ujedno i granice Europske unije.

Turska, u kojoj je trenutno 3,6 milijuna migranata, prijeti svako malo da će otvoriti granice, pogotovo u posljednjim danima kada je Europska unija osudila Erdoganovu vojnu invaziju na sjever Sirije.

Orban tvrdi da Turska ima samo dvije opcije: ili vratiti te migrante natrag u Siriju ili ih poslati na put prema Europi. Bilo kako bilo, Orban ima odgovor, ako se ovaj drugi scenarij ostvari.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori