Izetbegović uz Erdogana: Turska je bila prisiljena na ovu akciju

Vrijeme:54 sec
Za razliku od SAD-a i EU-a, čelnik najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović podržao je tursku vojnu operaciju protiv Kurda u Siriji tvrdeći kako je Turska na to bila “prisiljena”.

“Turska je bila prisiljena na ovu akciju, činjenice i brojke to potvrđuju. Teroristička organizacija PKK je u proteklim deesetljećima ubila desetine tisuća turskih vojnika, policajaca i civila”, rekao je Izetbegović.

Po njegovim riječima, u posljednjih nekoliko godina PKK je iz pograničnih područja Sirije prognala više stotina tisuća sirijskih Arapa.

“Turska ima pravo braniti svoju sigurnost, teritorijalni integritet, rješavati pitanje izbjeglica. Sirijci imaju pravo da se vrate svojim domovima iz kojih su nasiljem istjerani”, istaknuo je čelnik SDA.

Izrazio je nadu da će vojna operacija koju Turska naziva ‘Izvor mira’ trajati kratko te da neće izazvati veliki broj žrtava.

Podsjetimo, čelnik SDA Bakir Izetbegović koji je i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH blisko je povezan s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je za njegovog oca Aliju Izetbegovića svojedobno izjavio da je bio “kralj mudrih, veliki borac i učenjak”.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)