GOTOVO JE/Prevareni Raketa odlazi iz Barcelone i traži novi klub

Vrijeme:1 min, 46 sec

HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Nezamjenjiva legenda Barcelone u samo par mjeseci postao je otpisani, neželjeni i prevareni. Ivan Rakitić (31) nije se predavao bez borbe i odbio je ovog ljeta otići, ali nakon što je u prva tri mjeseca nove sezone samo jednom bio prvotimac, shvatio je da će nakon pet i pol godina napustiti klub u kojem je htio završiti karijeru.

Rakitića pri tome najviše boli što ga je Barcelona izigrala. U ljeto 2018. PSG mu je nudio bogovski ugovor, ali trener Valverde ultimativno je zahtijevao njegov ostanak ističući da mu je Rakitić nezamjenjiv. Predsjednik Bartomeu se složio te dodao kako će ključnom veznjaku ponuditi novi, poboljšani, “doživotni” ugovor. Nakon ovakvih jamstava Rakitić je bio uvjeren da ostaje u Barceloni kao jedan od nedodirljivih.

Ali početkom ove godine situacija se promijenila radikalno na gore kupnjom Frenkieja De Jonga. Fantastični i devet godina mlađi Nizozemac, budućnost Barcelone i nogometa uopće, kupljen je od Ajaxa uz odštetu od 75 milijuna eura. To je bio jasan signal Rakitiću da Barceloni više nije što je bio, ali on ga je odbijao prihvatiti.

De Jongovim dolaskom ovog ljeta Rakitić je degradiran među rezerve. Valverde, koji se do jučer kleo u njega, prestao je pričati o omiljenom igraču. Trenera se međutim tu ništa nije pitalo. Pomlađivanje Barcelone strateški je projekt, o kojem je odlučila uprava, a Rakitić je bio njegova prva žrtva.

Nakon što se ljetos na pripremama žestoko borio da uvjeri klub kako mu je i dalje mjesto u Barceloni, Rakitić je sada razumio poruku i kako Marca piše, sam počeo tražiti novi klub. Manchester United i Juventus su zainteresirani za njega. Barcelona, s kojom ima još dvije godine ugovora, zbog njegovih velikih zasluga neće mu raditi probleme da ode već u zimskom prijelaznom roku niti će postaviti previsok odštetni zahtjev, prenosi Index.

Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. iz Seville uz odštetu od 18 milijuna eura. Od tada je za Barcelonu odigrao 274 utakmice, postigao 34, a namjestio 37 golova. Osvojio je po četiri La Lige i Kupa Kralja te po jednu Ligu prvaka i klupski SP.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)