HRVATSKA/PUPOVAC: Ako Vlada treba pasti, neka padne

Vrijeme:2 min, 30 sec

Milorad Pupovac (SDSS) je gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” izjavio da stanje u prosvjeti već godinama nije dobro.

Vlada RH je 2008. godine značajno smanjila plaće prosvjetarima i kada je došlo vrijeme da se nakon krize, realizira ono što je obećano, onda se to nije realiziralo, već se razvlačilo u nekoliko “porcija”.

– To se osjeti na uvjetima rada, entuzijazmu, kvaliteti. Plaće su samo jedan od segmenata. Onda kada nastavnici, profesori i učitelji vide da se nekima drugima povećava plaća, onda je teško njima reći da im se ne može podići plaća, kazao je Pupovac među ostalim.

Odgovarajući na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića misli li da će pasti Vlada RH zbog pritiska HNS-a Pupovac je kazao da ako tako treba biti, neka bude.

– Ako treba pasti neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis, izjavio je.

Ne bi to nazvao ultimatumom. Jer je HNS srušio ovu koaliciju da bi poboljšao uvjete rada. To je bio jedan od ključnih točaka njegovog programa u ovoj vladi. Ako tu neće biti dogovora između ostatka koalicije i HNS-a, onda ćemo mi njih potkopavati. HNS se našao u situaciji da ne mogu raditi kako bi htjeli zbog pritisaka izvana i iznutra- komentirao je  zastupnik u Hrvatskom.

Dodaje da je HNS i ušao u ovu koaliciju da u obrazovanju napravi reformu, poboljšava uvjete rada.

– Ako tu neće biti dogovora između HNS-a i ostalih članova koalicije, onda ćemo mi naše kolege iz HNS-a potkopavati, rekao je.

Istaknuo je i da SDSS nema odluku o tome koga će podržati na predsjedničkim izborima.

– Mi smo vrlo aktivni promatrači cijeloga procesa. Iz toga bi moglo proizaći da u jednom trenutku SDSS pozove birače da glasuju za nekoga, dodaje. Želimo da se kampanja koja je počela od izrazito desne pozicije vrati prema centru i tada ćemo vjerojatno imati bolje pretpostavke za donošenje odluke koga podržati, rekao je.

Na pitanje kakav je predsjednik Hrvatskoj potreban, kazao je: Ozbiljan.

– Funkcija predsjednika se estradizirala. Čak i kroz ovu kampanju se uvelike i banalizirala, izjavio je.

Na pitanje voditelja o medijskim natpisima da je Hrvatsku usporedio s NDH, komentira kako mediji imaju moć da nešto dodaju, preobliče ili izostave.

– Moć medija je u tome da kreira događaje kad ga nema i kad ga ima. Ovo nije prvi puta da mi se to dogodilo. Izjava u kojoj sam rekao da kao hrvatski patriot izražavam najdublju zabrinutost da se u Hrvatskoj počinje praksirati ideologija mržnje i nasilja koja je postojala samo u jednom razdoblju i režimu, mediji su prezentirali kako su htjeli- kazao je Pupovac.

Dodaje kako je u svojih 30 godina karijere prošao svašta i da mislim da je Hrvatska ista ili slična NDH, neke bi stvari, kaže, radio drugačije.

– Ja sam u svojih 30 godina prošao štošta. Od toga da su me predstavnici različitih srpskih politika proglasili ustašom i podržavateljem ustaškog režima. Da sam ja mislio da je današnja Hrvatska kao NDH, ja bih odabrao drugačiji način političkog rada- odgovara Pupovac.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)