DALIĆ: Nema kalkulacija, idemo po pobjedu u Cardiff

Vrijeme:1 min, 53 sec

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić obratio se javnosti nakon pobjede protiv Mađarske u Splitu. Nakon slavlja na Poljudu, Hrvatska odlazi u goste u Wales, a Dalića ne bi zadovoljio bod iz Cardiffa.

– Bilo bi lijepo pobijediti i to nam je cilj. Nemamo pravo ući u bilo koju utakmicu kalkulirajući. S obzirom na kvalitetu, ne mogu ja ovoj momčadi reći da idemo igrati na bod, nego idemo pokušati osigurati plasman na Europsko prvenstvo pa dočekati studeni mirni. U Walesu nas čekaju teži uvjeti, kiša im pada već dulje vrijeme, a igramo već u nedjelju, što nije humano. Nije ni čudo što su igrači često ozlijeđeni. Nadam se da se nismo previše potrošili protiv Mađarske, pogotovo zato što nisu svi igrali do kraja, ali očekujem od igrača da mi sami kažu ako nisu u idealnom stanju, rekao je izbornik pa prokomentirao sinoćnju uvjerljivu pobjedu na Poljudu.

– Djelovali smo dobro kao momčad, pri slaganju sastava presudilo je iskustvo i svatko je dao svoj maksimum. Nemam potrebu bilo koga isticati. Uspjeli smo se malo sačuvati i zaista me veseli što nastavljamo niz dobrih igara. Dobio sam brojne čestitike, i na kraju svi moramo biti sretni i ponosni, bila je to veličanstvena noć hrvatskog nogometa.

Za nedjeljni dvoboj u Cardiffu Dalić je pozvao veznjaka Hajduka Filipa Bradarića umjesto Marcela Brozovića. Još nije sigurno tko će zamijeniti Brozovića. Logičan izbor bio bi Milan Badelj, ali on ima problema s ozljedom i pitanje je hoće li biti spreman za Wales, prenosi HRT.

– Nedostajat će nam Brozović zbog kartona. Njegovi pretrčani kilometri i agresivnost će nam nedostajati, ali analizirat ćemo Wales i naći rješenje, zamjenu, dodao je Dalić.

Novinare je posebno zanimalo što je značilo kada je nakon utakmice rekao ‘ako ostanem izbornik, Hrvatska će opet igrati ovdje’? Posljednju kvalifikacijsku utakmicu u ovom ciklusu Vatreni igraju protiv Slovačke na Rujevici.

– Ma samo sam mislio na igranje Hrvatske u Splitu. Ja za četiri godine sigurno neću biti izbornik. Doći ćemo čim bude prva prigoda. Ova je utakmica je pokazala da moramo opet igrati u Splitu, da je bio nepravedno zapostavljen. Svi smo uživali u zajedništvu i sinergiji. Sve dok sam na ovoj poziciji, trudit ću se da se vratimo. Za odlučujuće utakmice treba tražiti najbolje uvjete, obećao je izbornik.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori