U fantastičnoj atmosferi Poljuda Vatreni potopili Mađare i jednom nogom zakoračili na Euro

Vrijeme:2 min, 7 sec

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je veliku pobjedu u 6. kolu skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vatreni su potopili Mađare s visokih 3:0 i jednom nogom zakoračili na Euro.

Fantastičan start imala je Hrvatske na Poljudu. Mađari kao da su uplašeni istrčali na travnjak, ali tome je vjerojatno kumovala spektakularna atmosfera na tribinama Poljuda.

Silovito je Hrvatska ušla u utakmicu. Prvo je Modrić pokušao iz voleja, ali visoko preko gola, a u 4. minuti Perišić puca ravno u gostujućeg vratara.

No, u 5. minuti Mađari griješe, a sve to koristi hrvatski kapetan Luka Modrić koji se sam sjurio prema golu i rutinski završio posao za rano vodstvo Hrvatske.

Gol pogledajte OVDJE!

Vatreni nisu stajali ni nakon vodstva. Ponajviše problema Mađarima su radila krila Rebić i Perišić koji su posebno raspoloženi bili večeras.

I u 24. minuti Mađari ponovno griješe, Rebić dolazi do lopte i dodaje je Petkoviću. Napadač Dinama pravom majstorijom, petom svladava Gulacsija za 2:0.

Gol pogledajte OVDJE!

To kao da je dalo dodatnu snagu Hrvatima koji nošeni podrškom s tribina nastavljaju mučiti protivnike. Rebić je bio nezaustavljiv za Mađare, kao tenk je ‘razgrtao’ čuvare i probijao lijevu stranu. Petković se također našao u još jednoj sjajnoj prilici kada se odlično snalazi, vara čuvara, ali nije dobro zahvatio loptu i Gulacsi brani njegov udarac.

Ali, Petković ponovno zabija u 42. minuti. I ponovno nakon velike greške Kadara koji je skrivio i onaj prvi pogodak Modrića. Ubacio je Perišić, a mađarski defenzivac promašuje loptu, a Petković je spretno šalje u gol za velikih 3:0 i miran odlazak na odmor.

Gol pogledajte OVDJE!

U drugom poluvremenu Hrvatska i dalje napada. Rebić i Perišić nastavljaju teror nad mađarskim bekovima i lagano probijaju strane. Iz jedne takve akcije Hrvatska dobiva penal u 54. minuti kada Rebić probija i ulazi u kazneni prostor, a Kleinheisler ga ruši i sudac Orsato pokazuje na bijelu točku. Da stvar bude još gora po Mađare, nesretni Kleinheisler dobiva drugi žuti karton. Odgovornost za izvođenje jedanaesterca uzeo je Perišić koji je, vidljivo, silno želio zabiti na Poljudu. No, Gulacsi brani njegov udarac i ostaje 3:0.

S igračem više i sa sigurnim vodstvom, Vatreni su usporili ritam, kao da nisu željeli do kraja dotući Mađare.

Na kraju je i završilo s 3:0, a Hrvatskoj i u prilog ide rezultat iz Trnave gdje su Slovačka i Wales odigrali neriješeno 1:1. Tako je Hrvatska prva s 13 bodova te se tako gotovo sigurno plasirala na Europsko prvenstvo.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

 

Odgovori