VIDEO/Slavica Vučko: Povijesna istina temelj je hrvatske opstojnosti

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

 

 

Lažiranjem i prešućivanjem hrvatske povijesti, učinjen je genocid nad Hrvatima

Narod koji ne uči iz svoje povijesti, nema budućnosti. Povijest je učiteljica života, svjetionik od kud dolazimo i kamo idemo, što se dogodilo, a proživljeno zlo da se ne bi ponovilo. Nad Hrvatima je kroz povijest učinjen genocid, mnoga mjesta, gradovi nestali su, Hrvati ubijeni, protjerani, kuće zapaljene, groblja preorana, a Crkve srušene. Gotovo nitko do danas za taj zločin u kontinuitetu nad jednim hrabrim i ponosnim narodom, Bogu i svojoj domovini odanom nije odgovarao i zato se isti nad Hrvatima u Domovinskom obrambenom ratu i ponovio. 

          Hrvati nikada u svojoj povijesti nisu vodili osvajačke ratove niti kročili na tuđi teritorij da ga osvajaju. Hrvati se tisutljećima samo bore da budu svoji na svome, da vlada mir i sloga i da zavlada blagostanje među Hrvatima, Božjim narodom, narodom nade kako je rekao papa Ivan Pavao II.

Zbog zataškavanja povijesne istine, uništenja hrvatske baštine, onemogućavanja povratka dijaspore, protjerivanja mladih, Hrvatska je u odumiranju. Hrvatski velikani poput Zrinsko Frankopana ne smije se spominjati. Opera Nikole Šubić Zrinskog, U boj u boj, u Hrvatskoj se ne smije izvesti, ali se izvodi u dalekom Japanu. Tvrđava Grozdansko, koja ima veličanstvenu povijest u ruševnom je stanju  i povijest o njoj zapisana je u knjigama drugih država, a ne u hrvatskim. Hrvatska djeca ne uče o ljepotama naše domovine niti o veličanstvenim pobjedama. Ne uče ni o Domovinskom ratu. Sve što su neprijatelji hrvatskoga naroda konfiscirali ubivši Hrvate do danas nije zatražen povratak imovine, a komunistički zločini nikada nisu osuđeni, mučki ubijeni Hrvati do danas nisu svi eshumirani. Sve je to slika hrvatske vlasti. Često mislim, potkrijepljena dokazima, da mi Hrvati svoju vlast nakon predsjednika Tuđmana nikada nismo imali, a to je preveliko razdoblje u kojem se ruše temelji naše domovine. Krajnje je vrijeme da narod kaže DOSTA, dok ne bude prekasno.

Prilog video: Javna tribina o prešućenoj o lažiranoj hrvatskoj povijesti – Zrin – Javna tribina 03.05.2019.

 

 

Inicijativa Hrvatska sloga/Predsjednica Slavica Vučko

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)