Karolina Vidović Krišto: Umjesto javnog iznošenja za koga navijate pozivam vas na argumentiranu raspravu kakav predsjednik treba biti.

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Molim sve prijatelje i one koji će to tek postati: nemojte govoriti za koga ćete glasovati!

Argumentirano raspravljajmo o svim kandidatima za predsjedničke izbore, sučeljavajmo pozitivne i negativne strane pojedinačnih kandidata, ali molim vas nikako nemojte govoriti za koga ćete glasovati.

Također vas molim, u prvom krugu nemojte glasovati za onog kandidata za kojega mislite da može proći, nego glasujte isključivo prema svojoj savjesti i kriterijima kakav predsjednik treba biti.

Nikako nemojte nikome, ni supružniku, ni novinaru, ni anketaru, ni prijatelju, ni sestri, ni bratu, ni djetetu, i tako dalje – nikome nemojte govoriti za koga ćete ili za koga ste glasovali.

Zašto? Zato što javnim iznošenjem za koga ćemo ili za koga smo glasovali potičemo svađalačke rasprave, te propuštamo priliku argumentirane rasprave, i, ono najgore, sudjelujemo u nametnutoj histeriji u kojoj se nasilno stvaraju posvađani tabori, nasilno se potiče neargumentirano navijanje i nasilno prešućuju relevantni kriteriji kakav predsjednik države treba biti.

Umjesto javnog iznošenja za koga navijate pozivam vas na argumentiranu raspravu kakav predsjednik treba biti.

Hvala vam.

p.s. Ne dajte se zavesti pojmovima „(ekstremno) lijevo”, „desno” ili „centar”. Sve što relativizira, opravdava ili se naslanja na komunizam, fašizam ili nacizam, sve to je (ideološki) ljevica ili ekstremna ljevica. Sve što jasno osuđuje komunizam, fašizam i nacizam, sve to je (ideološki) desnica. Pojmovi “ekstremna desnica” i “centar” ne znam što bi u ideološkom smislu bili. Prema mom sudu to su izmišljeni ideološki pojmovi.

Karolina Vidović Krišto/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)