Josip Periša: HVIDRA neće stajati skršenih ruku

Vrijeme:2 min, 5 sec

Glavni tajnik HVIDRA-e, Josip Periša, za N1 televiziju je komentirao sastanak s Josipom Đakićem i Tomom Medvedom, te ustvrdio da je na sastanku dao mandat na raspolaganje, ali njegova ostavka nije prihvaćena.

“Ponudio sam ostavku zbog revolta sa zadnje sjednice Vlade gdje je premijer izašao s tezom da smo na toj sjednici dobili milijun kuna koje nismo dobili, nego je samo bilo pisano pokroviteljstrvo za Svehrvatsko športsko natjecanje u Makarskoj. Smatramo da je skrenuta pozornost javnosti kako se nama začipa usta sredstvima koje nismo dobili. Mi smo aplicirali na četiri projekta Minstarstva branitelja, jedan od njih je Svehrvatsko športsko natjecanje za koje je izdvojeno 800.000 kuna”, kazao je Periša o razlozima ostavke.

Dodao je kako nisu raspravljali o “blokadi Sabora”.

“Razgovarali smo o situaciji, sporosti DORH-a tj. da se jedna izjava obrađuje mjesec dana i da se jasno kaže ima li u izjavi gospodina Pupovca elemenata kaznenog djela ili ne. Mi DORH-u nismo dali nikakav rok, a što se tiče toga da sugeriramo hrvatskom pravosuđu, da imamo opciju sugeriranja onda bi sugerirali da se procesuiraju ratni zločini od 1990. do 1995. nad hrvatskim narodom što nije slučaj”, smatra Periša.

Poručio je i kako HVIDRA “neće stajati skršenih ruku”.

“Kroz idući tjedan ćemo organizirati još jedan sastanak na kojem ćemo donijeti odluke što i kako dalje”, izjavio je, dodavši kako njegova ostavka i dalje stoji otvorena do sljedeće sjednice Glavnog odbora te kako je spreman odstupiti.

Periša je potvrdio i kako nije osobno razgovarao s ministrom branitelja Tomom Medvedom.

“Medved je na našoj strani, dijeli naš svjetonazor i mišljenja oko ovih pitanja i Domovinskog rata. Nije nam prihvatljiva teza da se Vlada i pojedini ministri pridružuju našoj osudi, Vlada je u poziciji da nešto napravi, a ne da osuđuje. Vlada je izravno u pozicviji da nešto napravi”, smatra Periša.

Upitan jesu li istupi HVIDRA-e napad na premijera Andreja Plenkovića, Periša odgovara da to “ovisi kako se gleda”.

“Ako je udar kritika onda je to možda udar, kritički smo se osvrnuli na te događaje i smatrali smo da je premijer bio u poziciji da napravi nešto u zadnjih 30 dana i razmisli o toj koaliciji sa SDSS-om”, kazao je Periša.

Glavni tajnik HVIDRA-e komentirao je i najnoviju izjavu Milorada Pupovca , koji je poručio da mu “slobodno sude”, nazvavši ga “vještim manipulatorom”.

“On je blatio Hrvatsku u zadnja dva intervjua. Iznio je kvalifikacije koje su za većinu hrvatskog naroda neprihvatljive”, poručio je Periša.

 

M.M./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)