Mile Prpa: Hrvatska u političkoj krizi

Vrijeme:5 min, 33 sec

 

Neprirodna koalicija (hrvatska i ekstremno srpska, bliže je stvarnosti ako kažemo četnička, velikosrpska) već pune tri godine vlada Hrvatskom. Ali ne samo srpska već i nekoliko malih strančica koji se  predstavljaju kao liberali, narodnjaci, nacionalni manjinci, sve skupa izgleda kao zakrpana plahta – s potpuno anacionalnim habitusom, unaprijed je osuđena na propast.  

U punom smislu riječi na koju nas upozorava stara narodna izreka – Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Upaljač te krize je u rukama Milorada Pupovca, on je taj fitilj već upalio. U Hrvatskoj traži i najmanji trun u oku, a u svome i velikosrpskom ne vidi balvan. Takva politika dobrano se  već razbija hrvatskom političkom vodstvu o glavu, ali nažalost i po narodu. 

On, s pravoslavnim parosima i sl. žaluje što je u Varivodama ubijeno mislim pet civila (Svaku nevinu žrtvu jednako poštujemo), ali ga nema u Škabrnji (i mnogim drugim mjestima) da upozorava na nedjela njegovih četnika gdje je na najokrutniji načine ubijeno  više stotina nevinih ljudi, žena i djece, i ne diže glas zašto za taj i brojne druge stravične zločine nitko nije odgovarao. On napada korupciju u državi, a sam je etnobiznismen i obogatio se osobno na desetke milijuna, na trošak državnog proračuna, i govori slične druge nebuloze.

Iz njega izbija mržnja, jer ne može smisliti postojanje hrvatske države, na prostorima koje su oni  namijenili za Veliku Srbiju.

Hrvatska je pred  političkom krizom, možda i pred velikim neredima, koje objektivno mogu izbjeći kontroli. Čini se da je on to i želio i to mu je i bio politički zadatak, od njegovih mentora u Beogradu. Opća destabilizacija Hrvatske kroz Memorandum II.

Vlast koja nije sama sposobna prepoznati opasnost po narod, i koja nije spremna tu opasnost ukloniti,  vodi narod u stranputicu.

Vođa koji je ohol prema narodu i koji nije ponizan prema Bogu ruši postolje svoga vladanja, a svome narodu donosi propast i sramotu. 

Prosvjedi i demonstracije – Legitimno je iskazivanje bunta naroda protiv svoje vlasti, ukoliko ta vlast zbog loših ili nikakvih rezultata svoga rada dovodi zemlju u gospodarsku i političku krizu ili inače postupa na štetu Hrvatske. Ništa nije tako opasno kao ustoličenje Vlade koja u sebi nema ljubavi za Domovinu, za njen napredak i za prosperitet cjelokupnog nacionalnog korpusa u domovini i iseljeništvu. 

Takva vlada u kriznim momentima je spremna izvršiti i izdaju na ovaj ili onaj način. 

Domoljubiva vlada, i vlada čestitih ljudi, na iole argumentirane kritke na račun njenog rada, uvijek će biti spremna na reagiranje i ako treba na odstup. 

Vlada koja se iz petnih žila bori protiv svog odstupa, a sve činjenice pokazuju da 

narod vodi u krivom smjeru, je nedvojben dokaz da takva vlada nije domoljubna i da drži samo do svojih vlastitih interesa i da joj je glavni cilj samo zadržavanje na vlasti i uživanje njene blagodati. 

U ekstremnim slučajevima takvog ponašanja legitimno je da narod, ako nikako drugačije ne ide, takvu vladu ruši i demonstracijama.  Jer takva vlada nema ljubavi prema svom narodu.“Ako jezike ljudske i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam kao mjed, koja ječi, ili cimbaal što zveči. (Bibl.)

Uzmimo svoje bubnje i udaraljke neka bubnje, cimbale neka zveče, zapjevajmo pjesme bojovne, nek se ori glas naroda protiv tirana na vlasti koji ne žele čuti njegov glas. Krenimo prema njima nek se preplaše od buke i orljave kao vrapci i neka bježe tamo odakle su i došli.

Pravosuđe i pravda – Hrvatski Ustav garantira svim građanima jednakost pred zakonom!? Zakonitost postupanja pred sudovima i svim drugim državnim tijelima treba biti najviši izražaj demokratskih principa državnog ustroja. Ali teorija je jedno, a praksa je drugo. 

U borbi protiv korupcije zapaža se grubo kršenje ustavne jednakosti građana pred sudovima. Kao što je to u zdravstvu da bogat i moćan čovjek može dobiti visoko kvalitetan medicinski tretman, a onaj koji nije takav dobiva samo osnovnu zdravstvenu zaštitu u skladu s pravilima koja reguliraju prava u zdravstvenom osiguranju.

 Takav princip privilegije prenio se i u pravosuđe. Ako imaš milijune (za koje nitko ne pita kako si ih stekao) ostvaruješ pravo na obranu sa slobode, zahvaljujući tim milijunima. 

Dok netko tko je siromašan koji se našao onkraj brave takve mogućnosti nema. Nejednakost građana pred sudovima, temeljem nečijeg dobrog imovinskog stanja, i političkih pozicija dovodi u pitanje pravednost kao najvišu moralnu kategoriju sudstva. A također takvim kategorijama osuđenika omogućuje se i privilegirano izvršenje sankcija kroz tzv. korisni rad za društvo. To dovodi do negativnog principa što veća šteta kaznenim djelom to manja i blaža kazna. 

Tradicionalno naš narod je osjetljiviji na nepravdu nego na neimaštinu. Naš narod kroz duga stoljeća je navikao na skroman život, ponekad je živio u pravoj bijedi i velikom siromaštvu, ponekad i u gladi i sl. Ali neprvdu kakve je danas puna Hrvatska, narod nikada nije prihvaćao. Sjetimo se zato vođa seljačkih buna Matije Ivanića i Matije Gupca i drugih.

Je li nešto pravedno ili ne, treba najprije prosuditi po kriterijima moralnosti. Moralnost je rasol u koji se treba umočiti svaka pravda da se vidi ima li oslonac u ljudskim i Božjim zakonima.

 Inertnost naroda.

Najveći pokretač vlastite nesreće nalazi se u samom narodu, zbog njegove inertnosti, a poglavito u njegovoj korumpiranoj i bešćutnoj vlasti.

Mudar narod čuva i umnožava svoj podmladak, a narod kojeg vodi nedostojna vlast rasipa svoj narod poput pijanog milijunaša koji razbacuje svoj novac

Neka vam žrtva za slobodu nikada ne bude teška. A naši mladi stručnjaci danas  i općenito mladi ljudi, pa i cijele brojne obitelji napuštaju Hrvatsku, ponovno, po ne znam koji put u povijesti odlaze u pečalbu – trbuhom za kruhom. 

Hrvatska mladosti, vi ste hrvatska budućnost i zato svi, ama baš svi preuzmite Hrvatsku u svoje ruke, preuzmite je svim pravnim sredstvima, s ili bez začkoljica, Hrvatska pripada vama i sami zaustavite svoj egzodus kojeg su vam nesposobni i korumpirani političari pripremili. 

Ne dopustite da itko u Hrvatskoj dođe na vlast a da svoju i vašu Hrvatsku ne voli. 

Posebna poruka budućim hrvatskim mladim naraštajima – nikada ne dopustite da vašom Hrvatskom zavladaju bilo kakve ideologije. Povijest je pokazala da se ideologijom ne čuva narod, ideologijom se narod uništava. To smo kao narod posebno dobro iskusili kroz našu noviju i izuzetno tragičnu povijest. Svaka ideologija nam je najveći neprijatelj. 

Čuvajte svoju Hrvatsku poput dobrog pastira koji uspješno čuva svoje stado, borite se za spas i život svakog čovjeka.

  .Ljubav prema domovini ne smije imati granica!

U životu naroda ništa nije slučajno, svako njegovo stanje je rezultat povlačenja tajnih ili javnih niti koji utječu na njegovu sudbinu. Bilo da se te niti povlače iznutra ili izvana od strane moćnih političkih tenzija. Hrvatska se nalazi na političkoj vjetrometini u kojoj se uvijek stvara – neki opasan politički vrtlog.

(Codex moralis Croaticum)

 

Zagreb, 28. 09. 2019

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori