Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupk protiv potpredsjednika Sabora Milijana Brkića

Vrijeme:1 min, 35 sec
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je na sjednici odlučilo kako neće pokrenuti postupk protiv potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. Postupak protiv Brkića otvoren je nakon što su mediji objavili da je u javnosti viđen sa skupocjenim satovima koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

 

“Postupajući po napisima vezanim o vlasništvu satova usporedili smo imovinske kartice. Dužnosnik je u nekoliko navrata dostavljao promjene u imovinskoj kartici, no u predviđenoj rubrici ‘Podaci o ostalim pokretninama pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna’ naveo je da pokretnina skupljih od 30.000 kuna nema. Zatražili smo očitovanje od dužnosnika o eventualnom neskladu. Dužnosnik se očitovao”, rekla je na sjednici Tatijana Vučetić, članica Povjerenstva.

U očitovanju Povjerenstvu Brkić je rekao da su skupi satovi zapravo vlasništvo njegova brata Joze s kojim živi nakon rastave braka. “Ponekad ih uzme i nosi ih. To su moji satovi, ali mi ne smeta što ih on nosi”, poručio je brat potpredsjednika Sabora u očitovanju Povjerenstvu. Povjerenstvo je zaključilo da je jedino što mogu povjerovati iskazima braći Brkić, a i utvrdili su da prodajna cijena sata koji je Jozo Brkiću poklonio bratu Milijanu niža je od 30 tisuća kuna.

U predmetu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Povjerenstvo je razmatralo mogući utjecaj na objave u Večernjem listu. Taj medij objavio je nagradu igru u kojoj je dodjeljivao stan Zagrebačke stanogradnje koja je navodno povezana sa Zagrebačkim holdingom, koji je pak u vlasništvu Grada. Zagrebačka stanogradnja u očitovanju Povjerenstvu odgovorila je da je stan prodala Večernjem listu te da ni na koji način nije bila sponzor nagradne igre. Predloženo je da se ni protiv Bandića ne pokrene postupak.

U predmetu bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Dalić odlučivat će se hoće li biti pokrenut postupak slijedom prijave po kojoj joj je Hanza medija pokrila troškove izdavanja i promocije knjige što bi bio nedopušteni dar.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)