Ministri Božinović i Krstičević o zahtjevima HVIDR-e da državne institucije istraže djelovanje Milorada Pupovca

Vrijeme:1 min, 8 sec
Ministri unutarnjih poslova i obrane Davor Božinović i Damir Krstičević u utorak su poručili kako će već danas raspravljati o reakciji HVIDR-e na intervju Milorada Pupovca i njihovim zahtjevima da državne institucije istraže djelovanje čelnika SDSS-a i saborskog zastupnika.

 

– To su stvari o kojima ćemo danas razgovarati, nema nikakvih tabu tema, a sva pitanja se mogu u jednom racionalnom dijalogu objasniti, i mislim da je tu pozicija i Vlade i vladajuće stranke vrlo jasna, poručio je ministar Božinović prije početka sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je kako živimo u demokratskom društvu te da svatko treba i može iskazati svoje stavove, a smatra da je ključ u traženju rješenja za bolju budućnost svih nas.

– Ja ću uvijek izabrati hrvatske branitelje, to su moji prijatelji, što se tiče tih aktivnosti ključno je razgovarati, poštujem uvijek druge, ali tražim i da se poštuje hrvatski narod, poručio je Krstičević.

Glavni odbor HVIDR-e u ponedjeljak je ponovno pozvao državne institucije da istraže djelovanje Pupovca, jer smatraju da kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu, nazvavši ga deklariranim mrziteljem Hrvatske.

Na trećoj Koordinaciji za domovinsku sigurnost ministri će zajedno s ravnateljem policije Nikolom Milinom raspravljati o problemu migracija i zaštite granica, protekloj protupožarnoj sezoni te uspostavi Škole za domovinsku sigurnost.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

Odgovori