DUJO NAKON INCIDENTA U NOVOM TRAVNIKU: Na poruku mržnje odgovorit ćemo daljnjom brigom za naslijeđe naših branitelja

Vrijeme:1 min, 13 sec

U noći s ponedjeljka na utorak nepoznati vandali su ponovno pokušali oštetiti spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Novom Travniku.

Naime, jučer u popodnevnim sati završeno je uređenje pristupne staze i postavljanje saksija s cvijećem, nakon čega je nepoznata osoba ili više njih u noćnim satima pokušala oštetiti spomen obilježje.

Na fotografijama se vidi kako je na spomenik bačeno kamenje i zemlja.

Podsjetimo, spomenik je oštećen i 2017. godine kada je skinut i bačen križ, kao i 2018. godine kada su uništene mramorne vaze za cvijeće.

Nakon što je zajedno s braniteljskim udrugama ove općina slučaj prijavio nadležnim policijskim tijelima, Stjepan Dujo, predsjednik Općinskog odbora HDZ BIH Novi Travnik za Artinfo.ba je kazao kako je iznimno razočaran ovim činom mržnje te potvrdio da je spomenik i sutra trebao biti dodatno uređivan.

“U ovom vremenu kada bi trebali razgovarati o pozitivnim pomacima uvijek se pronađe neki idiot,vandal, žao mi je ali moram se tako izraziti, ili skupina njih, koji žele poslati poruku. Kakvu poruku, kome i tko ih tome uči, ne znam, no činjenica je da je spomenik u Novom Travniku predmet čestih udara primitivaca i mrzitelja drugog i drugačijeg. Ipak, smatram da ne treba dizati nepotrebne tenzije jer je djelo prijavljeno policiji koja će nadam se odraditi svoj dio posla dok ćemo mi i dalje raditi na uređenju i održavanju ovog Spomenka kao i svih drugih koji čuvaju spomen na naše branitelje”, rekao je Dujo.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)