Pupovac: Pozivam da odore sa Za dom spremi pospremimo, a pozdrav Za dom spremni sankcioniramo

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

Milorad Pupovac oko 10 sati počeo je obraćanje javnosti.

Istaknuo je da nije bila stvar podcjenjivanja javnosti, što se čekalo na njegovu izjavu.

Potom je počeo čitati izjavu.

Veoma sam ohrabren reakcijama, a moje su bojazni danas manje nego prije dva tjedna… Nikada toliko utjecajnih osoba nije osudilo usporedbu NDH s današnjom Hrvatskom… Današnja Hrvatska ne bi trebala imati veze s ideologijama i nasiljem. Pozivam da ušata slova U uklonimo, pozivam da odore sa Za dom spremi pospremimo, a pozdrav Za dom spremni sankcioniramo….

“Što se isprike tiče, ja sam bio nazivan raznim imenima, za koje ne mislim da označavaju ono što ja jesam. Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam, nikada neću tražiti ispriku…..”, rekao je Pupovac.

“Prestanimo s revizijom prošlosti koja ide dotle da se pripadnicima kvišniskih režima odaju državne i vjerske počasti”, kaže predsjednik SDSS-a.

“Nitko od mene ne treba tražiti da ne poistovjećujem demokratsku, europsku Hrvatsku s nedemokratskom NDH i njihovim zločinačkom ustaškom ideologijom jer ja isuviše dobro znam tu razliku i ja to živim”, rekao je.

Što se razgovora s koalicijskim partnerima, bilo ih je i bit će, kako bi raspravili ono što predstavlja smetnju, mogli prepoznati i usuglasiti, rekao je Pupovac.

“Danas ćemo na Predsjedništvu SDSS-a razgovarati o tome što i o čemu smo razgovarali s koalicijskim partnerima, uključujući i premijera. Na članovima Predsjedništva stranke je da ocijenimo koju odluku donijeti”, rekao je.

Pupovac je kazao kako u Vladi i Saboru ima potencijala za suradnju u borbi protiv tolerancije i revizionizma.

O odnosima s Vučićem, Pupovac je rekao da se za poruke iz Beograda mediji obrate nekom drugom.

Obraćanje Pupovca čekalo se već danima, izjave nije davao neko vrijeme, na press konferenciji SDSS-a nije se pojavio ni početkom rujna kad je Dragana Jeckov, nakon sjednice Predsjedništva stranke, rekla kako će SDSS odluku o ostanku ili izlasku iz vladajuće koalicije donijeti na sjednici Glavnog odbora stranke.

U međuvremenu, zbog Pupovčeve izjave kojom je usporedio Hrvatsku s NDH nižu se osude, ali i zahtjevi za isprikom.

Koalicijski partner HSLS traži objašnjenje uz najavu izlaska iz koalicije ako se Pupovac ne ogradi od spornih riječi.

Sastanak koalicijskih partnera održan je 6. rujna, no ni nakon njega nije objavljeno mnogo detalja o konkretnom slučaju.

Premijer Plenković već je razgovarao s Pupovcem, a ovoga tjedna ponovno će razgovarati.

Hrvatska danas/https://hrvatska-danas.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)